Siirry pääsisältöön

Muikusta on moneksi – uusi esite ladattavissa ja tilattavissa

Pro Kala ry on aiemmin julkaissut ”Reseptejä jokaiseen makuun” -sarjassa esitteet silakasta ja kirjolohesta. Kolmantena sarjaa täydentää muikku.

– Muikku jos mikä on suomalaista ruokaa. Ei sitä missään muualla maailmassa yhtä innoissaan syödä, kommentoi Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen.

Muikku on Suomessa sisävesien tärkein saaliskala. Joka vuosi muikkua pyydetään 2,5–2,8 miljoonaa kiloa Luonnonvarakeskuksen tilastojen mukaan. Kotimaisista kaloista sitä syödään toisiksi eniten: edelle kirii ainoastaan kirjolohi.

Reseptejä jokaiseen makuun -sisältävät herkullisten reseptien lisäksi myös tietoa kalalajien ravintosisällöistä ja niiden pyyntimenetelmistä.

– Ruuan alkuperä kiinnostaa ja kuluttajien ravitsemustietämys on lisääntynyt viime vuosina. Nykyään on itsestäänselvää, että nämä asiat kerrotaan kuluttajille: ihmiset ovat tiedostavampia, kuin ehkä parikymmentä vuotta sitten, Partanen pohtii.

Vaikka esimerkiksi juuri muikku olisikin siis tuttu raaka-aineena, saattaa esitteestä saada uuttakin tietoa.

– Monelle voi tulla yllätyksenä, että nimestään huolimatta muikku kuuluu lohikaloihin, Partanen kertoo.

Muikku tunnetaan suomalaisen perinneruuan kalakukon täytteenä, mutta siitä voi loihtia myös monia muita ruokia.

– Muikku on maultaan mieto, ja se sopii monenlaiseen ruokaan. Se on nopea valmistaa, ja helppo käsitellä: valmiiksi peratuille muikuille ei tarvitse tehdä oikeastaan mitään, eli muikun suomustamisesta tai fileeraamisesta ei tarvitse huolehtia, Partanen sanoo.

Kotimaisen kalakukon lisäksi muikulla voi tuunata myös muiden maiden nimikkoannoksista kotoisamman makuisia.

Lähde: https://bit.ly/2InBQNN

Lue myös