d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kokkimaajoukkue esittäytyy: Simo Pietarinen

Kun helsinkiläinen Simo
Pietarinen ei ole harjoittelemassa maajoukkueen kanssa, hänet voi
todennäköisimmin tavata Ravintola Brondan keittiössä, jossa hän joko tekee
töitä tai kehittää omia reseptejään.

  – Yritän tulla vähän aikaisemmin töihin ja
lähteä vähän myöhemmin, että jäisi aikaa myös omien juttujen kokeilemiselle,
hän kertoo.

 Hänen toimenkuvansa on
sama sekä töissä että maajoukkueessa: Pietarinen vastaa erilaisista
jälkiruuista. Parasta kokin työssä hänen mielestään on monipuolisuus: yksikään
päivä ei ole samanlainen.

 Pietarinen on
ala-asteelta saakka tiennyt haluavansa kokiksi. Hän päätyi mukaan kokkileijoniin
keväällä 2015. Aloite jäsenyydestä tuli joukkueen kapteenilta, Kristian Vuojärveltä, joka on
Pietarisen vanha kollega ravintola Luomosta.

 – Pidän paljon
kilpailemisesta. Olen ollut kolmesti vuoden kokissa mukana. Kansainvälisissä
tapahtumissa oppii myös tuntemaan uusia kokkeja.

 Tulevaisuudeltaan
Pietarinen toivoo jotain muuta kuin palkkatyötä muiden paikoissa.

 – Joskus olisi hienoa perustaa
oma ravintola.  

Lue myös