Siirry pääsisältöön

Alpro on mukana ensimmäisillä Ruokamessuilla heiluttamassa kasvipohjaisuuden lippua 

Ruoka 2024 on uusi ruoka- ja juoma-alan suurtapahtuma, joka esittelee monipuolisesti ruoka- ja juomakulttuuria niin kotona, ulkona kuin matkoillakin. Ruokamessut houkuttelee paikalle ruuasta, juomasta, viinistä ja keittiötuotteista kiinnostuneita kuluttajia ja tarjoilee mahdollisuuksia kokeilla, oppia, maistaa ja löytää ratkaisuja arkeen ja juhlaan. Tapahtuma yhdistää alan tärkeimmät yritykset ja ruoasta, juomasta ja keittiötuotteista kiinnostuneet kuluttajat. 

Tule maistamaan Alpron osastolle kasvipohjaisia jogurtteja 

Alpro on mukana ensimmäisillä Ruokamessuilla heiluttamassa kasvipohjaisuuden lippua. Haluamme näyttää miten helppoa ja herkullista on napata aamiaiseksi kasvipohjainen vaihtoehto. Miten tahansa haluat oman aamusi aloittaa, olemme varmoja, että sinulle löytyy Alpron valikoimasta herkullinen kasvipohjainen vaihtoehto. Erityisesti herkulliset soija- ja kookospohjaiset vaihtoehdot jogurteille ansaitsevat paikkansa yhä useamman aamupalapöytään. Tai työmatkan kylkeen, ehkä jollakin jopa sängyn pohjalle. Alproa voit nauttia täysin omalla tavallasi ja ruokamessuilla pääset maistamaan ja näkemään kuinka herkullista se voi ollakaan! 

Valintamme vaikuttavat ympäristörajoitteisiin 

Juuri nyt maapallomme planetaarisia rajoja koetellaan. On muutoksen aika ja me kaikki olemme siitä varmaankin samaa mieltä. Mutta mistä aloittaa, kun ongelma on maapallon kokoinen? Sähköautoista, aurinkopaneeleista, shoppailun vähentämisestä, kierrättämisestä, ehkä pyöräilystä? Kaikki tämä voi tuntua hiukan hämmentävältä. Tiedemiehillä on tähän kuitenkin helppo ratkaisu: Mitä useampi laittaa kasvipohjaista lautasilleen, sen parempi se on maapallolle. Alpron kanssa voit tehdä osasi helposti haukkaamalla (tai hörppäämällä). Ei tarvitse olla täydellinen. Joukossa on nimittäin voimaa! Mitä useampi meistä lisää kasvipohjaisten tuotteiden osuutta lautasellaan, sen parempi. 

Yllätyt varmasti siitä, miten paljon globaali ruoantuotanto vaatiikaan maapallolta. Se päästää ilmoille kolmanneksen kaikista hiilidioksidipäästöistä, valtaa puolet kaikista asuttavista maista, nielee 70% maapallon makeasta vedestä ja 78% valtameristä. Ja kaikista kallisarvoisista uhanalaisista lajeista 80% on menettänyt luontaisen elinympäristönsä maatalouden takia. Sillä mitä lautasellemme laitamme voi olla suuri vaikutus ympäristörajoitteisiin, kuten biologisen monimuotoisuuden vähenemiseen, veden niukkuuteen ja ilmastonmuutokseen. Joten sillä mitä syöt, on todellakin väliä. 

Raaka-aineiden valintaan ja tuotantoon panostetaan vahvasti 

Olemme myös tarkkoja raaka-aineiden valinnassa, ja teemme kovasti työtä tehdäksemme tuotantomme entistä kestävämmäksi. Käytämme ainoastaan eurooppalaista kauraa ja välimeren mantelia, eikä soijamme koskaan tule sademetsien alueilta ja suurin osa soijastamme kasvatetaan täällä koti Euroopassa. 

Soija on raaka-aine, jota me Alprolla käytämme kaikista eniten. Suurin osa soijastamme kasvatetaan täällä koti Euroopassamme – Yli puolet tulee Ranskasta, Italiasta ja Saksasta, loput Kanadasta (meriteitse kuljetettuna pienemmän hiilijalanjäljen vuoksi). Juuri nyt, työskentelemme viljelijöidemme kanssa tarkistaaksemme ja mitataksemme veden käyttöä, sen vaikutusta paikallisiin ekosysteemeihin ja tapoja veden käytön vähentämiselle. Joten, nauti rauhassa soijastamme! 

alpro soija
Suurin osa Alpron soijasta kasvatetaan Euroopassa.

Oi mahtava kaura! Aivan kuten soijalla, myös kauralla on mukavan kevyt ekologinen jalanjälki. Monipuolinen kaura on päässyt pitkälle pelkästä puurokulhosta, mutta sen ei tarvitse matkustaa pitkälle päästäkseen luoksemme. Kaikki kauramme kasvatetaan Euroopassa pienempien ruokakuljetus kilometrien saavuttamiseksi. Mielestämme eurooppalainen kaura on myös aika maukasta, joten siinä ei tule tapahtumaan muutosta. 

Mantelimme saamme yksinomaan Välimeren ympäristön maatiloilta. Ja vaikka vähintään 2/3 heidän tarvitsemastaan vedestä tulee jo sateesta, etsimme jatkuvasti tapoja auttaa viljelijöitämme käyttämään mahdollisimman vähän vettä. Jo tällä hetkellä mantelimme käyttävät 8 kertaa vähemmän vettä kuin heidän janoiset amerikkalaiset serkkunsa. Vaihda Alproon ja voit vuodessa säästää vettä jopa 193 pesukoneen pyörityksen verran. 

Olemme sitoutuneet opastamaan viljelijöitämme siinä, miten he voivat muuttaa mantelipuutarhansa kotipesiksi villieläimille, luomalla lampia ja istuttamalla maanpeitekasveja sekä pensasaitoja. Emme malta odottaa, keitä tulee paikalle, kun ne valmistuvat! Lisäksi viemme viljelijät vieläkin pidemmälle uudistavan maatalouden polulla ehdottamalla parempia tapoja maankynnössä ja maaperän ruokkimisessa. Autamme heitä kiusaavien tuholaisten torjunnassa ilman kemikaaleja sekä muiden kasvien istuttamisessa puiden lomaan. Enemmän ruokaa ilman, että käytetään enempää maata! Siemenet tähän on jo kylvetty. Toivomme innostavamme kaikkia viljelijöitämme kasvattamaan vihreästi ja laittamaan hyvän takaisin maahan. 

Ihanan herkulliset kookoksemme tulevat Kaakkois-Aasiasta, missä ne ovat osa luonnon ekosysteemiä. Kookospalmut elävät todellista ranta unelmaa! Mutta älä huoli, nämä palmut eivät liity millään tavalla palmuöljyyn. Pähkinät poimitaan käsityönä, niin kuin aina ennenkin, ja palmut jätetään paikoilleen. Jotkut palmut jatkavat pähkinöiden tuottamista jopa kypsään 100-vuoden ikään! Tämä on viljelykasvi, joka jatkaa antamistaan koko elämänsä ajan. Ajattelepa kookosmaitoa, -vettä, -öljyä, mehukasta valkoista hedelmälihaa… Kuorikatteesta lattiamattoihin, joka kuitu voidaan hyödyntää johonkin. 

Pyrimme tuottamaan ja pakkaamaan kaikki tuotteemme mahdollisimman vastuullisesti. Jos on olemassa parempi tapa tehdä tai pakata tuotteitamme, olemme asian kimpussa ja siitä ylpeitä! Jo nyt kierrätämme käyttämämme veden ja lämmön. Kierrätettävät, kierrätetyt tai kasvipohjaiset materiaalit pakkauksissamme, tekevät tuotteistamme yhtä hyviä ulkoa, kuin ne ovat sisältä. 

Lue lisää Alprosta

. . .

Ruokamessut järjestetään samaan aikaan Lapsimessujen ja Lemmikkimessujen kanssa. 

www.ruokamessut.messukeskus.com

Ota Ruokamessujen somekanavat seurantaanFacebookInstagram ja Linkedin

#ruokamessut2024

Lue myös