Siirry pääsisältöön

Nyt nousi vegaaninen ruoka uudelle tasolle – testasimme Lidlin Next Level -tuotteet

Lidlin hyllyille ilmestyi viime vuoden lopussa vegaaniset Next Level -tuotteet. Suomalaiset ovat ottaneet tuoteperheen lämpimästi vastaan – tuotteita on ollut välillä jopa haastava löytää, kun ne ovat olleet niin suosittuja. Uskomme, että Next Level on oivallinen keino vähentää punaisen lihan kulutusta ilman, että sitä edes tulee ajatelleeksi. Monikäyttöisten tuotteiden maku, koostumus ja ulkonäkö muistuttavat nimittäin hämmästyttävän paljon lihaa. Lidlin Next Level -tuotteet valmistetaan herkkusienistä sekä herne-, vehnä- ja soijaproteiinista.

Kasvispainotteiseen ruokavalioon siirtymisen ei tarvitse olla monimutkaista tai kallista – esimerkiksi Next Level Vegejauhista (3,49 €) voit käyttää ruoanlaitossa aivan kuten tavallista jauhelihaa. Kiireisen arkea puolestaan helpottaa paistamista vaille valmis Next Level Vegeburgerpihvi (3,49 €) ja kahdessa minuutissa mikrossa valmistuva Next Level Vegeburgeri (2,79 €).

Otimme kokeiluun Next Level -vegejauhiksen ja loihdimme siitä kolme erilaista reseptiä. Nappaa talteen herkulliset ohjeemme: Jennin minestronekeitto, Titin vege-salaattitacot ja Vilman munakoisolasagne!

Jennin Next Level -minestronekeitto (isolle seurueelle)

Halusin tehdä jotain helppoa, nopeaa ja lämmittävää ruokaa, jota voi tehdä kerralla ison satsin. Inspiroiduin minestronekeitosta ja päädyin kokeilemaan, miten vegejauhis soveltuu tähän tomaattiseen soppaan. Valitsin keittoon kasviksia fiiliksen mukaan, ja uskon että tähän sopii mainiosti mitkä vain jämät jääkaapista: heitä kattilaan vaikka sieniä, munakoisoa, kesäkurpitsaa, selleriä… Suosittelen myös käyttämään isoa kattilaa, sillä itselläni käytössä ollut kolmen litran kattila oli aivan täynnä ja sekoittaminen oli varsinaista taiteilua!

Katso tästä resepti vegaaniseen Next Level -minestronekeittoon!

vegaaninen minestronekeitto

Titin Next Level -vegesalaattitacot (kahdelle)

Halusin tehdä jotain kevyttä, värikästä ja maistuvaa, joten päädyin salaattitacoihin. Maustoin vegejauhiksen suhteellisen tuliseksi, joten kannattaa laittaa vähemmän chiliä jos ei ole tulisuuden ystävä. Lisäksi tein oman versioni pico de gallosta, joka myös oli hyvin chilipainotteinen, eli voit puolittaa chilien määrän jos haluat vähemmän tulisen version.

Tässä valmistuksessa pilkkominen vie suurimman ajan. Kastikkeet voi myös valmistaa itse jos haluaa, itse vedän arkisin hieman mutkia suoriksi ja käytän etnisistä kaupoista ostettuja valmiskastikkeita. Lidlistä löytyy myös kastikkeita mitä voi napata mukaan tähän reseptiin, ainakin heidän sweet and sour -kastikkeensa on loistava. Lisäsin myös ohjeisiin Lidlin pähkinäkastike-reseptin, jos haluaa ja jaksaa tehdä itse.

Katso resepti vegaanisiin salaattitacoihin Next Level vegejauhiksella!

salaattitacoja, next level vegejauhista, aasialaista pico de galloa

Vilman Next Level -munakoisolasagne (neljälle)

Inspiroiduin Liemessä -blogin munakoisolasagne -ohjeesta ja se sopi hyvin lihattomana versiona Next Level vegejauhiksesta tehtynä. Saat tästä munakoisolasagnesta vegaanisen jättämällä mascarponejuuston pois ja korvaamalla parmesaanin vegaanisella juustolla.

Katso tästä ohje Next Level -munakoisolasagneen!

Joko vesi herahti kielelle? Haastamme sinutkin nostamaan suosikkireseptisi uudelle tasolle ja kokeilemaan ennakkoluulottomasti Next Level -tuotteita niin arjessa kuin juhlassa! Next Level -tuotteet ovat saatavilla nyt kaikista Suomen Lidleistä. Löydät Vegejauhiksen ja Vegeburgerpihvit tuoreliha-altaasta ja Vegeburgerit kylmähyllystä.

Tiesitkö tämän Next Level -tuotteista?

  • täysin vegaaninen
  • runsaasti proteiinia (noin 17,9 g / 100 g)
  • valmistuu nopeasti
  • hiilijalanjälki hyvitetty
  • saatavilla kaikista Suomen Lidleistä

* Blogissa mainitut hinnat on tarkistettu 11.2.2020.

Tutustu tästä myös muihin kasvisruokaresepteihimme!

Lue myös