Siirry pääsisältöön

Sinebrychoffilta 50 000 €:n lahjoitus Kansallisgallerialle

Sinebrychoff on Pohjoismaiden vanhin panimo, ja ensi vuonna tulee kuluneeksi 200 vuotta yhtiön perustamisesta. Juhlavuoden kunniaksi Sinebrychoff on tehnyt 50 000 euron lahjoituksen Kansallisgallerian säätiöpääomaan. Valtion vastinrahan myötä säätiöpääoma kasvaa 175 000 eurolla.

”Sinebrychoffin suvun tarina on yritystoiminnan lisäksi kaupunkikulttuurin kehittämisen, hyväntekeväisyyden sekä taiteen tarina. Kiitos perustajamme Nikolai Sinebrychoffin on Helsingissä Sinebrychoffin puisto ja hänen veljensä pojan Paul nuoremman ja tämän vaimon Fannyn ansiosta Sinebrychoffin taidemuseo. Hyväntekeväisyys oli puolestaan lähellä yhtiömme ensimmäisen hallituksen puheenjohtajan Anna Sinebrychoffin sydäntä. Haluamme jatkaa yrityksen perustajien perintöä tukemalla suomalaista kulttuuria, jotta se on myös tulevaisuudessa mahdollisimman saavutettava kaikille”, kertoo Sinebrychoffin toimitusjohtaja Anders Frydenlund.

”Lahjoitus Sinebrychoffilta on hieno ele niin yrityksen historiallisesta näkökulmasta kuin Kansallisgallerian toiminnan kannalta. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä panimon kanssa jo vuosien ajan Sinebrychoffin taidemuseon hyväksi. Tämä lahjoitus avaa mahdollisuuksia tuleviin projekteihin koko Kansallisgallerian tasolla”, kertoo Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen.

Kansallisgallerian toiminnan perusrahoitus tulee rahapelitoiminnan voittovaroista. Säätiöpääomaan tehdyt lahjoitukset ja niistä valtion maksama vastinraha lisätään säätiön pääomaan, jonka korkotuotolla mahdollistetaan kansallisen ja kansainvälisen vaikuttavuuden rakentaminen. Kansallisgallerian hallitus päättää säätiöpääoman sijoitusten korkotuottojen käyttökohteet.

Kansallisgallerian varainkeruu jatkuu 31.12.2019 saakka.

Sinebrychoff täyttää ensi vuonna pyöreät 200 vuotta. Juhlavuoden aktiviteetteja on käynnistelty jo tämän vuoden syntymäpäivästä 13.10. ja lahjoitus Kansallisgallerialle on yksi osa vuoden juhlatekoja.

Lähde: www.epressi.com/tiedotteet/juomateollisuus/sinebrychoffilta-50-000-e2-82-acn-lahjoitus-kansallisgallerialle

Lue myös