d-md-none
Siirry pääsisältöön

Finnairin kaukolennoille Suomi 100-menu

Finnair esittelee 100-vuotiaan Suomen ruokakulttuuria uusilla menuilla. Suomalaista terveellistä ja maukasta ruokaa esittelevät menut on luotu yhteistyössä ELO-säätiön kanssa.  

Helsingistä lähtevien kaukolentojen   business-luokassa matkustavat asiakkaat pääsevät nauttimaan   keittiöpäällikkö   Eero Vottosen menusta, joka juhlistaa satavuotiasta Suomea.   Menun   pääosissa ovat silakka, karjalanpaisti sekä herkkutattikeitto savustetulla hirvellä.    

-Satavuotisjuhlan menu pohjautuu siihen, mitä Suomi ja sen ruokakulttuuri merkitsevät itselleni, Vottonen kertoo ja jatkaa: -On kunnia tehdä yhteistyötä Finnairin kanssa ja olen innoissani päästessäni esittelemään suomalaisia makuja lentomatkustajille.     

Helsinkiin saapuvien kaukolentojen business-luokassa nautitaan   makuja   ELO-säätiön luomasta Suomi 100 -menusta: graavilohta, kirjolohta sekä karjalanpaistia. Menut ovat tarjolla Finnairin kaukolentojen business-luokassa 4.10.2017 – 9.1.2018    

Economy -luokan menu juhlistaa suomalaista kouluruokaa    

Finnairin kaukolentojen   economy -luokassa tarjoillaan 5.7.2017 – 9.1.2018 Elo-säätiön ja turkulaisen Cygnaeus alakoulun yhteistyössä luoma menu, jota on inspiroinut  suomalainen terveellinen ja herkullinen kouluruoka. 

Cygnaeus alakoulun oppilaat valitsivat menuun kuuluvat ateriat Finnairin keittiötiloissa järjestetyssä workshopissa, ja  ateriat räätälöitiin  sopimaan lentokonetarjoiluun. Ateriat ovat perinteisiä kouluruokasuosikkeja, kuten makaronilaatikkoa sekä lihapullia ja perunoita. 

-Tavoitteenamme yhteistyölle ELO-säätiön kanssa on ollut suomalaisen terveellisen ja herkullisen ruokakulttuurin esitteleminen  kansainvälisille asiakkaillemme, kertoo   lentojen tarjoilusta   vastaava johtaja  Maarit Keränen.  -Terveellinen ja tasapainoinen kouluateria on olennainen osa Suomen tunnustettua koulujärjestelmää ja olemme ylpeitä voidessamme tuoda sen näkyviin lennoillamme.  

Finnair juhlistaa satavuotiasta Suomea tarjoamalla kaukolennoillaan  ruokatarjoilun yhteydessä  myös ruisleipää ja karjalanpiirakoita.     

Lue myös