

Finnairin kaukolennoille Suomi 100-menu
Finnair tuo Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kolme uutta menua kaukolennoille
Finnair esittelee 100-vuotiaan Suomen ruokakulttuuria uusilla menuilla. Suomalaista terveellistä ja maukasta ruokaa esittelevät menut on luotu yhteistyössä ELO-säätiön kanssa.
Helsingistä lähtevien kaukolentojen business-luokassa matkustavat asiakkaat pääsevät nauttimaan keittiöpäällikkö Eero Vottosen menusta, joka juhlistaa satavuotiasta Suomea. Menun pääosissa ovat silakka, karjalanpaisti sekä herkkutattikeitto savustetulla hirvellä.
-Satavuotisjuhlan menu pohjautuu siihen, mitä Suomi ja sen ruokakulttuuri merkitsevät itselleni, Vottonen kertoo ja jatkaa: -On kunnia tehdä yhteistyötä Finnairin kanssa ja olen innoissani päästessäni esittelemään suomalaisia makuja lentomatkustajille.
Helsinkiin saapuvien kaukolentojen business-luokassa nautitaan makuja ELO-säätiön luomasta Suomi 100 -menusta: graavilohta, kirjolohta sekä karjalanpaistia. Menut ovat tarjolla Finnairin kaukolentojen business-luokassa 4.10.2017 – 9.1.2018
Economy -luokan menu juhlistaa suomalaista kouluruokaa
Finnairin kaukolentojen economy -luokassa tarjoillaan 5.7.2017 – 9.1.2018 Elo-säätiön ja turkulaisen Cygnaeus alakoulun yhteistyössä luoma menu, jota on inspiroinut suomalainen terveellinen ja herkullinen kouluruoka.
Cygnaeus alakoulun oppilaat valitsivat menuun kuuluvat ateriat Finnairin keittiötiloissa järjestetyssä workshopissa, ja ateriat räätälöitiin sopimaan lentokonetarjoiluun. Ateriat ovat perinteisiä kouluruokasuosikkeja, kuten makaronilaatikkoa sekä lihapullia ja perunoita.
-Tavoitteenamme yhteistyölle ELO-säätiön kanssa on ollut suomalaisen terveellisen ja herkullisen ruokakulttuurin esitteleminen kansainvälisille asiakkaillemme, kertoo lentojen tarjoilusta vastaava johtaja Maarit Keränen. -Terveellinen ja tasapainoinen kouluateria on olennainen osa Suomen tunnustettua koulujärjestelmää ja olemme ylpeitä voidessamme tuoda sen näkyviin lennoillamme.
Finnair juhlistaa satavuotiasta Suomea tarjoamalla kaukolennoillaan ruokatarjoilun yhteydessä myös ruisleipää ja karjalanpiirakoita.