Siirry pääsisältöön

Toptaste testasi – Rostenin laskiaispullat

Toptasten herkkusuut pääsivät testaamaan Leipomo Rostenin laadukkaat laskiaispullat. Vaihtoehtoja on kaksi, laskiaispulla manteli- tai mansikkatäytteellä. Ilmoille heitetään heti kysymys, kumman täytteen kannattajia raadista löytyy. Kysymys jakaa raadin kahtia. Jotkut pitävät mansikkahillon makeudesta, kun jotkut taas ovat sitä mieltä, että mantelimassa on ”aito ja alkuperäinen” täyte laskiaispullalle. Tällä he viittaavat siihen, että alun perin Ruotsista tulleet pullat täytettiin juuri mantelimassalla ja vasta myöhemmin Suomessa alettiin tehdä laskiaispullia myös hillotäytteellä. 

Jo Rostenin laskiaispullien pöytään tuominen sai jokaiselle raadinjäsenelle veden kielelle. Ulkonäöltään pullat ovat perinteisten laskiaispullien näköisiä. Pulla on mehevä ja kullanruskea, kannen päältä löytyy raesokeria ja mansikkahillolla täytettyihin pulliin on lisätty päälle vielä tomusokeria. 

Maultaan pullat ovat suussa sulavia. Niin kuin oikeissa laskiaispullissa kuuluukin, Rostenin laskiaispullissa ei oltu täytteissä säästelty. Kermavaahdon ja molempien täytteiden tasapaino on erinomainen. 

Mantelimassapullat valinneiden mielestä mantelitäyte oli yksi parhaimmista mitä he olivat maistaneet – se oli herkullinen ja mehevä. Hillopullien maistelijat pitivät mansikkatäytteen mausta, joka oli aidon mansikkainen.

Lue myös