Siirry pääsisältöön

Rakkaudesta oman maan ruokaan – kata joulupöytään kotimaista

Jouluherkut voi koota oman maun mukaan perinteitä kunnioittaen tai uudenlaisia ja jännittäviä makuja kokeillen. Oman maan antimet, kotimaiset raaka-aineet taipuvat moneen. Suomen luonnossa ja maatiloilla kasvaa ainutlaatuisia makuja, joista on mahtavaa valmistaa maistuvaa ruokaa.

Suomalaisen ruuan takana on aina ihminen pellolta pöytään, tieto ja taito, joka maistuu lautasella. 


Perinteiset laatikot ja kinkut ovat joulupöydän suosikkeja, mutta jouluna voi tarjota muutakin kuin tuttuja makuja. Kiireen saa halutessaan unohtaa ja häärätä keittiössä vain sen verran kuin hyvältä tuntuu. Niin paljon on kauppojen valikoimissa valmiita ja puolivalmiita ruokia aina taikinoista valmisaterioihin!

Suomalaiselle kuluttajalle ruoan alkuperällä on väliä: kolme neljästä kuluttajasta pitää tärkeänä, että syö kotimaista ruokaa. Alkuperä tarkistetaan ruokaa valittaessa. Neljä viidestä ostaa mieluiten ruokaa, jota valmistava yritys on suomalainen. Omilla valinnoillaan vaikutamme ruokaketjun tulevaisuuteen. Valitsemalla ostoskoriin taatusti kotimaista – pidämme oman ruoantuotannon jatkossakin elinvoimaisena.

Hyvää Suomesta -merkki takaa kotimaisen raaka-aineen 

Kotimaisen ruokajuhlaan tarvittavat ruoat tunnistat helposti Hyvää Suomesta -merkistä. Hyvää Suomesta on ainoa ruoan alkuperämerkki, joka takaa sekä kotimaisen raaka-aineen että  valmistuksen. Tuhansien tuotteiden valikoimassa löytyy ruokaa kaikista tuoteryhmistä kaikille kukkaroille ja kaikkiin ruokavalioihin. 

Hyvää Suomesta -merkistä tunnistat helposti kotimaisen ruoan

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki taaten ruoalle kotimaisen raaka-aineen ja työn. Tuotteet myös pakataan aina Suomessa. Merkki on käytössä 350 eri elintarvikevalmistajalla, yhteensä 13 000 eri tuotteessa. Pakkausten lisäksi löydät Hyvää Suomesta -merkin useiden ruokakauppojen hyllynreunaetiketeistä sekä verkkokauppojen tuotetiedoista

  • Liha, kala, muna ja maito sellaisenaan ja osana muita elintarvikkeita on aina 100 % suomalaista. 
  • Kun pakkauksessa on vain yhtä raaka-ainetta, sen on 100 % kotimaista.
  • Usean raaka-aineen tuotteessa raaka-aineen kotimaisuusaste on vähintään 75 %. Keskimäärin Hyvää Suomesta -tuotteiden kotimaisuusaste 95 %.

www.hyvaasuomesta.fi

 

Lue myös