d-md-none
Siirry pääsisältöön

Maailman suurin vegaanifestivaali Tel Avivissa 6.–7. kesäkuuta

Tel Avivin Saronassa järjestetään 6.–7. kesäkuuta maailman suurin vegaanifestivaali Vegan Fest.Paikalla on yli 100 ruoka- ja vegaanitiskiä, jotka ruokkivat maksuttomaan tapahtumaan odotetut 50 000 kävijää.

Vegan Fest sai maailman suurimman vegaanifestivaalin tittelin jo vuonna 2014, jolloin tapahtumassa vieraili 15 000 ihmistä. Vuosien myötä festivaalien koko on yli kolminkertaistunut, ja tänä vuonna järjestäjät odottavat juhliin yli 50 000 kävijää. Vieraiden nälän ja janon pyrkivät tyydyttämään kaupungin noin 20 vegaaniystävällistä kuppilaa ja kokkia.

Veganismissa on kyse paljon muustakin kuin eläinperäisten ruoka-aineiden välttämisestä. Se on kokonainen elämäntapa, jossa ei hyväksytä minkäänlaisia tuotteita, joiden valmistus on aiheuttanut kärsimystä eläimille. Nahkatuotteet ja eläinperäisiä aineita sisältävät meikit ovat esimerkkejä tuotteista, joita vegaanit eivät käytä. Yhteensä kaksipäiväisillä festivaaleilla on yli 100 vegaanista ruokapaikkaa.

Festivaali ei olisi festivaali ilman live-esiintymisiä ja muita tapahtumia. Kaksipäiväisen festivaalin ruokaelämyksiä täydentävät live-esiintymiset, lifestyle-luennot, kokonaisvaltaiset työpajat sekä ruoanlaittotyöpaja, jota johtavat tunnetut kokit ja ruoka-asiantuntijat.

Tel Avivista on tullut erittäin suosittu matkakohde vegaanien keskuudessa muidenkin syiden kuin vegaanifestivaalin vuoksi. Kaupunki on tarjonnut lukemattomia kasvissyöjille ja vegaaneille sopivia ravintoloita jo vuosien ajan. Tel Avivissa on noin 400 kasvis- tai vegaaniravintolaksi profiloituvaa ruokapaikkaa, ja niille on kiistämättä kysyntää. Asukasta kohden laskettuna Israel on maailman vegaanisin maa. Ehkä juuri siksi The Independent kruunasikin Tel Avivin vuoden 2017 maailman vegaanipääkaupungiksi.

Lähde

Lue myös