Siirry pääsisältöön

Moccamasterin kahvinkeitin ei ole kertakäyttökamaa

Keittiön pienkoneiden lyhyt käyttöikä harmittaa. Moccamasterin kahvinkeittimet on luotu kestämään, niiden osat ovat vaihdettavissa ja keittimellä on huikea 10 vuoden takuu.

Kahvinkeitin on olennainen osa suomalaista keittiötä: se napsautetaan yleensä päälle monta kertaa päivässä. Moni kuitenkin harmittelee keitinten lyhyttä käyttöikää. – Moccamaster on aina kulkenut kertakäyttökulutuksessa vastavirtaan. Moccamaster-kahvinkeitinten luoja Gerard C. Smit halusi kehittää nimenomaan kestävän kahvinkeittimen, joka valmistaa aromikasta ja laadukasta kahvia, Moccamasterin Suomen maajohtaja Tiina Airola kertoo. 

Kaikki osat voi vaihtaa

On monta syytä miksi Moccamaster ei ole kertakäyttökamaa. Ensinnäkin sen osat voi päivittää uusiin veden ulostuloputkesta suodatinsuppiloihin saakka keittimen iästä riippumatta. Vanhat osatkaan eivät ole ympäristörasite, sillä Moccamasterin materiaalit ovat kierrätettäviä: keittovastus on kuparia, veden nousuputki lasia, juoksuputki ruostumatonta terästä, runko alumiinia ja muovit elintarvikemuoviseosta.

Energiatehokas valinta

Entäpä energiatehokkuus? Airola kertoo, että Moccamasterin kahvinkeittimessä on tavanomaisesta poiketen erillinen keitto- ja lämpölevyvastus. – Se tarkoittaa, että keittovastus on päällä vain veden kuumennuksen ajan, jonka jälkeen päälle jää pelkkä lämpövastus. Näin keitin kuluttaa vähemmän energiaa.

Huikean pitkä takuu

Moccamasterilla uskotaan keitinten toimintavarmuuteen. Siitä kertoo huikea 10 vuoden takuu. – Toki jos ongelmia tulee, filosofiaamme kuuluu, että laitteet korjataan. Meillä on valtakunnallinen huoltoverkosto, jonne keittimen voi toimittaa ja jatkaa näin sen elämää.

Säännöllinen puhdistaminen pidentää käyttöikää

Kahvinkeittimen säännöllisellä puhdistamisella voi myös pidentää käyttöikää. – Kahvinkeitin kannattaa puhdistaa säännöllisesti kahvirasvan poistoon tarkoitetulla liuoksella, sillä se vaikuttaa olennaisesti kahvin makuun ja lämpötilaan. Kahvissa on nimittäin rasvaa, joka kerääntyy lasipannun pinnalle, siirtyy veden mukana keittimen sisään ja pakkautuu keittovastuksen ympärille. Vesi tulisikin kaataa keittimeen erillisellä kannulla lasipannun sijaan, Airola vinkkaa.

Cup-one keittää kupin kerrallaan

Moccamaster-maailman tuorein tulokas on Cup-One, jolla voi valmistaa kahvia kuppi kerrallaan suoraan mukiin. – Kun kahvia keittää kupin kerrallaan, ei synny hukkaa. Moni on valmis maksamaan laadukkaasta raaka-aineesta, jota ei haluta heittää viemäriin. Ja mikä onkaan parempi päivän aloitus, kun lempikahvin voi valuttaa tuoreena ja täydellisen makuisena omaan lempparimukiin? 

Tiesitkö, että voit tilata Moccamasterin keittimiä ja tarvikkeita myös verkosta?

Käy tutustumassa Moccamastereiden ihanaan värikimaraan osoitteessa www.moccamaster.com/fi. Kauden trendivärejä ovat mm. tiilenpunainen, kupari ja kulta. Keittimen voi ostaa nyt myös osamaksulla.

Moccamaster on mukana Coffee Festival-tapahtumassa

Tule kuulemaan Moccamaster-maailman uusista tuulista ja maistamaan maistamaan Suomen pienpaahtimoskenen uusimman tulokkaan RPS Roasteryn kahvia!

Teksti: Mia Heiskanen

Lue myös