Siirry pääsisältöön

Vuoden jäätelöt ja suklaat valittiin yleisöennätyksen tehneellä karnevaalilla

Suomen herkullisin tapahtuma Jäätelö- ja suklaakarnevaali houkutteli yli 8000 kävijää Helsingin Kaapelitehtaalle viikonloppuna. Tapahtuma teki yleisöennätyksen ja karnevaalivieraita oli neljännes viime vuotta enemmän. Karnevaalilla valittiin vuoden jäätelöt ja suklaat eri kategorioissa. Myös yleisöraati valitsi oman suosikkinsa vuoden maitosuklaissa, lisäksi yleisö äänesti karnevaalin parhaan jäätelön sekä suklaan. Tapahtuma oli loppuunmyyty ja se järjestetään uudelleen keväällä 2020.

Kolmipäiväisellä Jäätelö- ja suklaakarnevaalilla muun muassa maisteltiin kesän uutuusmakuja ja keskusteltiin vegaanijäätelötrendeistä sekä vähäsokerisimmista suklaista ja jäätelöistä. Mukana oli lähes 40 näytteilleasettajaa pienemmistä artesaanijäätelön ja -suklaan valmistajista suurempiin jäätelö- ja suklaabrändeihin.

”Jäätelö- ja suklaakarnevaali teki yleisöennätyksen ja saimme loistavaa palautetta kävijöiltämme. 95 prosenttia piti tapahtuman meininkiä hyvänä tai se jopa ylitti odotukset”, iloitsee tapahtuman järjestäjä Tommi Harju.

Tapahtumassa toteutetun kävijäkyselyn mukaan 95 prosenttia karnevaalivieraista aikoo tulla ensi vuonna uudelleen, kun tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa 24.-26. huhtikuuta 2020.

Vuoden jäätelöt, suklaat ja yleisön suosikit

Tapahtumassa valittiin vuoden 2019 jäätelöt lauantaina 27.4. neljässä eri kategoriassa: maito- & kermajäätelö, gelato, vegaanijäätelö & sorbetti sekä tikut & tuutit. Maito- ja kermapohjaisissa jäätelöissä kilpaili kuusi eri jäätelöä, gelatoissa kilpaili seitsemän eri jäätelöä, vegaani ja sorbeteissa kaksitoista sekä tikut & tuutit -kategoriassa neljä.

Voittajajäätelöt valitsivat lauantaina 27.4. ruokatoimittaja Josefiina Baraka, ruokabloggaaja ja -toimittaja Hanna Hurtta, ruokavaikuttaja ja toimittaja Timo Santala sekä kokki ja ravintoloitsija Tommi Tuominen.

Vuoden maito- & kermapohjainen jäätelö

 1. Pingviini Good, Mystic Mint
 2. Fazer, Tutti Frutti
 3. ChocoLab, Minttu-suklaa

”Taso oli yllättävän heittelevä maito- ja kermapohjaisissa jäätelöissä. Voittaja oli itselle yllättävä sen vuoksi, etten yleensä syö tällaista jäätelöä, mutta tämä oli selkeästi kategorian ykkönen. Ulkonäkö oli selkeästi paras ja herkullinen. Rakenne oli huikean hieno, jäätelö oli suussa sulavaa ja silkinpehmeää, ja siinä oli mukavasti rakenteita seassa. Maku oli erinomaisen hyvä”, kuvailee Tommi Tuominen voittajajäätelöä.

Vuoden gelato

 1. Bus Gelato, Vegaaninen pistaasi
 2. Ciao! Caffe, Pistaasi
 3. ChocoLab, Appelsiini-suklaa

”Jäätelönteon kuninkuuslajissa gelatossa oli todella monta hyvää jäätelöä mukana. Voittaja erottui kuitenkin selkeästi edukseen. Tässä voitossa oli merkityksellistä se, että vegaanijäätelö onnistui olemaan paras maito- ja kermapohjaisten jäätelöiden joukossa”, summaa Timo Santala gelatokategoriaa.

Vuoden vegaanijäätelö & sorbetti

 1. Robert’s Coffee Gelato Factory, Pistaasi
 2. Suomen Jäätelö, Raparperisorbetti
 3. La Gelateria, Vegaaninen hasselpähkinä I.G.P Piedmont (Tonda gentile)

”Minulla oli useampi suosikki tässä kategoriassa, joille annoin eniten pisteitä. Voittaja oli todella hyvä, jonka jälkeen oli vaikea löytää yhtä hyvää jäätelöä”, kuvailee Josefiina Baraka voittajaa.

Tikut & tuutit

 1. Robert’s Coffee Gelato Factory, 3 x Pistachio
 2. Påps & Skål, Mansikka-cantaloupe-minttu
 3. Classic, Blond Chocolate

“Tämä oli kategoria, jossa oli vähiten kilpailijoita ja ne olivat kaikki keskenään tosi erilaisia. Tuomariston suosikki nousi joukosta ihan selkeästi. Siinä oli ulkonäkö, maku ja rakenne kohdillaan”, kuvailee Hanna Hurtta.

Karnevaalilla valittiin vuoden 2019 suklaat sunnuntaina 28.4. neljässä eri kategoriassa: maitosuklaa, tumma suklaa, vegaanisuklaa ja konvehti & täytesuklaa. Maitosuklaakategoriassa kilpaili seitsemän eri suklaata, tummasuklaassa kahdeksan, vegaanisuklaassa kuusi ja konvehti & täytesuklaassa kuusi. Voittajasuklaat valitsivat bloggari Tommi Koivisto, ruokabloggari Kati Jaakonen, keittiömestari Heikki Liekola sekä kakkumestari Mona Tähtinen.

Vuoden maitosuklaa

 1. PetriS Chocolate Room, Vadelma-maitosuklaa
 2. Kultasuklaa, Hasselpähkinä-cappucino
 3. Dammenberg, Origin 43 % Venezuela maitosuklaa

”Tuomariston mielestä voittajamaitosuklaa oli kaunis. Siinä oli tekstuuria ja maku oli tasapainoinen”, perustelee Mona Tähtinen. 

Vuoden tumma suklaa

 1. Kortteli Deli/Valrhona, Caraibe 64 %
 2. RED-suklaa, Red Extra Dark
 3. PetriS Chocolate Room, Suola-manteli

”Tumma suklaa -kategorian voittaja erottui selkeästi puhtaalla maullaan. Monissa muissa tummissa suklaissa oli aika paljon erilaisia vivahteita, mutta tässä oli selkeästi puhdas ja hyvä kaakaon maku”, perustelee Heikki Liekola.

Vuoden vegaanisuklaa

 1. Tallipihan suklaapuoti, ChocoMe Marjakimara
 2. Suklaatäplä/Valrhona, Manteli-pähkinäsuklaa
 3. Dammenberg, Sokeriton vadelma tumma suklaa 55 %

”Vegaanisarjan suklaat kiinnostavat kaikkein eniten tällä hetkellä, sehän on kova trendi. Tuomariston suosikki oli tosi kaunis ja marjaisa. Voittajasuklaan marjat olivat kivasti suklaan päällä niin, etteivät ne sekoittaneet suklaan makua”, kuvailee Kati Jaakonen.

Vuoden konvehti & täytesuklaa

 1. Kortteli Deli/Suklaatäplä, ABG praliini valkosuklaa konvehti
 2. Petris Chocolate Room, Lakritsi-maitosuklaa
 3. RED-suklaa, Maitosuklaakonvehti pehmeällä pähkinätäytteellä

”Voittajasuklaa oli selvästi kaikista kaunein. Se oli kuin taideteos, jossa näkyi upeasti käsityön jälki. Siinä oli kiiltävä monivärinen päällys ja kuoren suhde täytteeseen oli täydellinen. Kuori oli kova, mutta silti ohut. Kun sitä haukkasi, sisus yhdistyi kivasti täytteeseen”, kuvailee Tommi Koivisto.

Yleisöraati valittiin neljästä vapaaehtoisesta karnevaalivieraasta ja he arvostelivat yhden kategorian. 

Yleisöraadin vuoden maitosuklaa

 1. PetriS Chocolate Room, Vadelma-maitosuklaa
 2. Tallipihan suklaapuoti, NelleUlla Caramel-Seasalt
 3. RED-suklaa, Maitosuklaa macadamia & hasselpähkinä

Yleisö pääsi myös äänestämään omia jäätelö- ja suklaasuosikkejaan tapahtuman kyselyssä.

Yleisön valinta, paras jäätelö

 1. Kolmen Kaverin Jäätelö, Suklaatryffeli
 2. Robert’s Coffee Gelato Factory, Pistaasi
 3. Bus Gelato, Hattara

Yleisön valinta, paras suklaa

 1. Panda, Salmiakkivalkosuklaa
 2. Kultasuklaa, Rocky Road
 3. Tallipihan suklaapuoti/La Praline, Suklaatryffeli merisuola

Jäätelö- ja suklaakarnevaali järjestettiin huhtikuussa 2019 Helsingin Kaapelitehtaalla toista kertaa. Tapahtuma on ainutlaatuinen herkuttelukarnevaali kaikenikäisille. Jäätelö- ja suklaakarnevaalilla tutustutaan kesän uutuusmakuihin ja maistellaan jäätelöä sekä suklaata saman katon alla. Karnevaalilla valitaan vuoden jäätelöt ja vuoden suklaat eri kategorioissa. Laadukkaiden makuelämysten lisäksi karnevaalitunnelmaa luovat muun muassa sirkushenkiset performanssit, DJ:t sekä tapahtuman värikäs design.

www.jaatelojasuklaakarnevaali.fi

www.facebook.com/jaatelojasuklaakarnevaali

www.instagram.com/jskarnevaali

www.twitter.com/jskarnevaali

Lähde: Kaiku

Lue myös