d-md-none
Siirry pääsisältöön

Martin Nordellin viinivinkit uudeksi vuodeksi

Martin Nordell
Nordell on opiskellut viinien saralla Wine and Spirit Education Trust WSET -tutkinnon Diploma-tasoon saakka sekä Champagne Master -tason tutkinnon Wine Scholar Guildin koulutuksessa.

Mionetto Prosecco Extra Dry

Alkon tilausvalikoima: 910747 13,49e

Hienostunut, vähän aprikoosinen, hennon mineraalisen ja viheromenainen huippu-Prosecco.

16g/l sokeria on hienosti tasapainotettu raikaalla hapokkuudella ja hyvällä hedelmäintensiteetillä. Jos tykkäät Prosecosta, tässä voi hyvinkin olla sinun uusi suosikkisi! Rypäle: 100% Glera

mionetto

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Champagne Drappier Carte d´Or Brut

Alkon tilausvalikoima: 945177 41,98e

Vähän mausteisempi, mutta silti hyvin hdelmäinen ja raikas samppanja Auben alueelta. Champagne Drappier on perheomisteinen huipputuottaja jonka Pinot Noir – vetoiset samppanjat kestävät ruokaa erittäin hyvin. Pieni paahteisuus tuo lisäulottuvuuksia, mutta jälkimaku on erittäin raikas ja helposti lähestyttävä. Sokeria 8g/l, rypäleet: Pinot Noir, Chardonnay, Meunier.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Champagne Paul-Marie Bertrand Rosé

Alkon tilausvalikoima: 910747 44,61e

Elegantti ja marjainen roseesamppanja pieneltä perhetuottajalta. Etienne Bertrand, joka otti vetovastuun tuottajasta vuonna 2008 sanoi alusta alkaen että hän haluaa tehdä asioita vähän eri tavalla ja se näkyy tässä samppanjassa niin että sekoitus on 80% Chardonnay ja 20% Pinot Noir, jolloin maku on erittäin raikas ja jopa sitrusvetoinen. Mainio kaveri varsinkin pikkusuolaisten kanssa. Sokeria 10g/l, rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir (ja 10% Pinot Noir punaviiniä).

Lue myös