Siirry pääsisältöön

Kuohuvaa vappuun – Toptaste listasi vapun kuohuviinisuositukset

Freesoul Organic Prosecco Brut

Vaikka vappua viettäisi tänä vuonna ystävien kanssa vain etäyhteyksien päässä, se ei silti tarkoita, ettei skoolaamiselle olisi aihetta. Freesoul Organic Prosecco Brutinin pirteä hapokkuus tasapainottaa hedelmäisyyttä. Ihastuttava uutuus Freesoul-Prosecco on Alkon edullisiin luomu ja vegaaniystävällinen Prosecco pienessä pullokoossa. Proseccojen suosio on edelleen kovassa kasvussa ja myös pienemmät pullokoot ovat suosittuja. Laatuluokiteltu Prosecco valmistetaan aina Glera rypäleestä, Veneton alueelta Pohjois-Italiasta.

Sopii täydellisesti raikkaaseen kala- ja kasvispitoiseen vappupöytään.  

Vicarage Lane Bubbly Brut 2018

Vicarage Lane Bubbly Brut on monipuolinen viini – kuiva, aromaattinen ja raikas, joka sopii erinomaisesti vapun viettoon. Se toimii niin maljajuomamana kuin vappupöydän täyteläisten pastasalaattienkin seurassa. Uudessa Seelannissa Vicarage Lane -viinitilaa isännöivät suomalainen Satu Lappalainen ja hänen uusiseelantilainen miehensä John Kennard. John kilpaili aiemmin Hyundai-tallin tiimissä kartturina Hayden Paddonille ja pariskunta tapasi toisensa MM- Rallitapahtumassa Jyväskylässä. Viinitilan tarina alkoi vuonna 2002, jolloin John osti vajaan kahdeksan hehtaarin tilan kuuluisalta Marlborough ́n viinialueelta. Seuraavana vuonna pariskunta suuntasi Euroopasta pallon toiselle puolelle omalle viinitilalle kesätöihin ja sillä reissulla pariskunta on edelleen. Monien sattumien kautta Vicarage Lane tuottaa tällä hetkellä viittä eri viiniä. Ehdoton lippulaiva on tietysti Marlborough Sauvignon Blanc sekä sen kuohuva versio Bubbly Sauvignon Blanc, mutta valikoimasta löytyy myös Pinot Noir, Riesling sekä Pinot Noir Rosé.

Viini myydään lahjalaatikossa, jonka vuoksi se on myös mainio lahjaidea läheisiä ilahduttamaan.

Veuve du Vernay Ice Rosé Demi-Sec

Vappua vietetään tänäkin vuonna ilman isoja ihmisjoukkoja. Mitä jos järjestäisitkin perheellesi omalla kotipihalla vappupiknikin, jonka kruunaa Veuve du Vernay Ice Rosé Demi-Sec -kuohuviini? Ranskan toiseksi suurin kuohuviininvalmistaja Patriarche Pére et Fils aloitti kuohuviinien valmistuksen vuonna 1955. Talon silloinen johtaja André Boisseaux päätti lähteä kilpailemaan samppanjaa vastaan tarjoamalla ihmisille edullisen elegantin vaihtoehdon. Veuve du Vernay kuohuviinit valmistetaan Bourgognessa Ranskassa. 

Suloisen, pienen kokonsa sekä lempeän makeahkon makunsa puolesta se sopii täydellisesti niin vappupiknikin suussa sulavien munkkien kuin herkullisen perunasalaatinkin rinnalle.

Lue lisää viineistä osoitteesta www.viinilinna.fi.

Lue myös