d-md-none
Siirry pääsisältöön

Malmgårdin Panimon X-Porter vei maailman parhaan porterin tittelin Guinnesilta

Malmgårdin Panimon X-Porter on valittu maailman parhaaksi vahvaksi Porteriksi arvostetussa World Beer Awards -kilpailussa. Viime vuonna maailman parhaan vahvan Porterin tittelin voitti Guinness.

Malmgårdin Panimon panimomestari ja perustajiin kuuluva Tuomas Markkula on ylpeä kansainvälisestä kilpailumenestyksestä.

– Tämä on suuri kunnianosoitus tekemäämme pitkäjänteistä työtä kohtaan. Varsinkin kun syrjäytimme Guinnessin maailman parhaan vahvan Porterin asemasta. Tämä antaa vahvistusta näkemyksellemme, että pienet ja paikalliset panimot pystyvät laadullisesti kilpailemaan globaaleja panimojättejä vastaan, Markkula iloitsee.

World Beer Awards kerää vuosittain maailman parhaimmat valmistajat mittelöimään parhaiden oluiden titteleistä eri oluttyyleissä. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 490 panimoa 50 maasta, pienpanimoista kansainvälisiin jätteihin. Mukana kilpailussa oli kaikkiaan 2300 olutta. Malmgårdin Panimon X-Porter oli ainoa palkittu suomalaisolut. 

Arvostusta kilpailulle tuovat myös sen tuomarit. 78-henkinen tuomaristo koostuu aktiivisesti oluiden parissa toimivista panimomestareista, toimittajista, olutsommeliereista ja muista asiantuntijoista ympäri maailman.

Malmgård X-Porter 7,0% valittiin voittajaksi sarjassa Stout & Porter, maailman paras vahva Porter.

Malmgårdin Panimo toimii moderneiksi tuotantotiloiksi muutetussa satavuotiaassa navettarakennuksessa Itä-Uudellamaalla. 

Lue myös