Siirry pääsisältöön

Voittaako Fazer Culinary Team kokkien maailmanmestaruuden?

Fazer Culinary Team Finland voitti 2016 lokakuussa Erfurtin kokkiolympialaisissa Suomelle kultaa catering-sarjassa. Nyt Fazerin huippukokkien lähtee taistelemaan maailmanmestaruudesta. Fazer Culinary Team valmistautuu parhaillaan marraskuussa 2018 Luxemburgissa pidettävään Culinary World Cupiin.

Culinary World Cup on neljän vuoden välein järjestettävä kansainvälinen maailmanmestaruuskilpailu, johon osallistuu joukkueita Aasiasta, USA:sta ja lukuisista Euroopan maista. Catering-sarjassa on mukana ennätysmäärä joukkueita. Tiukan karsinnan kautta mukaan kilpailuun pääsi 15 joukkuetta.

Upean olympiamenestyksen jälkeen Fazer Culinary Team Finland on jatkanut työtään uudistetulla kokoonpanolla, jonka johtajana toimii edelleen tuotekehityspäällikkö Karri Käki Fazer Food Servicesiltä. Joukkueessa ovat jatkaneet kapteeni Mika Pesonen, Tapio Bergström, Sami Toropainen, Reko Riikonen, Lilli Jyräs, Juha Aalto ja Matti Tikka. Uusina jäseninä mukaan liittyivät Lemmikki Ruuskanen ja Antti Tynkkynen.

-Tuomme esille Fazerilta löytyvää aitoa käsityöläisosaamista ja keittotaitoa. Haluamme esimerkillämme nostaa koko henkilöstöravintola-alan arvostusta. Omalta osaltani voin tunnustaa olevani mukana myös yksinkertaisesti ”rakkaudesta lajiin”, kertoo Lilli Jyräs.

-Joukkue on viettänyt niin paljon aikaa yhdessä keittiössä kuin sen ulkopuolellakin, joten tunnelma on perheenomainen ja erimieltäkin uskalletaan olla. Kunkin jäsenen vahvuudet ovat hyvin selvillä ja ne osataan valjastaa koko joukkueen hyväksi. Lähdemme kisaan jännittyneen odottavina, mutta nöyrinä. Taskussa oleva olympiamitali velvoittaa sen verran, että silmissä kiiltää voitto ja tuliaisina tottakai mitali, Jyräs jatkaa.

Teemana ruokahävikin vähentäminen

Fazer tekee jatkuvasti työtä ruokahävikin vähentämiseksi ravintoloissaan yhdessä asiakkaiden kanssa. Kilpailumenun teemana on ”Fighting Food Waste”.

-Tehtävänämme kilpailussa on valmistaa viidessä tunnissa runsas lounas 150:lle hengelle. Lounaaseen sisältyy salaattipöytä, keitto, kolme pääruokaa, neljä lisäkettä sekä jälkiruoka, kertoo Antti Tynkkynen.

-Kilpailun keskeinen teema on tänä vuonna ”Fighting Food Waste” eli ruokahävikin vähentäminen ja välttäminen. Teeman johdosta menuta on rakennettu huolellisesti, jotta pystymme hyödyntämään kaikki raaka-aineet parhaalla mahdollisella tavalla. Kyseinen teema on todella tärkeä osa-alue keittiö-elämää ja sen tulee näkyä ei pelkästään kilpailumenussa vaan myös joka päiväisessä tekemisessä ravintoloissamme kautta maan, painottaa Tynkkynen.

Toptaste toivottaa Fazer Culinary Teamille onnea ja menestystä kisaan!

Lue myös