Siirry pääsisältöön

Toptaste testasi – Feri´s Sausages

Rosmariini & lammas -makkara

Jo ensimmäinen haukkaus sai haluamaan lisää – makkaran ihana, pehmeä koostumus tuntui miellyttävältä suussa. Rosmariinin maku toi makkaraan herkullisen vivahteen, joka sopi lampaan kanssa täydellisesti. Makkara sopii makunsa ja koostumuksensa ansiosta täydellisesti täytteeksi niin tapasvartaisiin kuin herkulliseen makkarapataankin. Ensimmäistä kertaa makkaraa alettiin valmistamaan vuonna 2015. Samana vuonna se äänestettiin myös kolmanneksi Stadin paras makkara -kilpailussa.

Cumberland yrttipossu -makkara

Makkaran miellyttävä koostumus ja nätti vaalea väri saivat veden kielelle. Suuntäyttävä maku oli voimakkaan yrttinen, kuitenkin niin, että possu ja yrtit olivat sopivassa tasapainossa keskenään. Makkara sopii laitettavaksi keittoon tai vaikkapa maukkaan salaatin joukkoon. Cumberland yrttipossu -makkara perustuu brittiläiseen reseptiin. Ainoa eroavaisuus reseptissä on se, ettei Feri´sin makkarassa käytetä korppujauhoja, koska heidän mielestään se ei kuulu makkaraan. 

Marokkolainen Merguez -makkara

Marokkolainen Merguez -raakamakkaran mausteisuuden pystyi aistimaan jo sen tuoksusta – tuoksu suorastaan kutsui maistamaan sitä. Tulisuus täytti suun alusta alkaen ja mausteinen jälkimaku sai haluamaan lisää maisteltavaa. Merguez-makkara on tulisisten ruokien ystäville täydellinen kumppani grillijuhliin. Makkaran mausteisuuden ansiosta se sopisi täydellisesti vaikkapa tacojen täytteeksi tai tarjoiltavaksi grillijuhliin. Alunperin Merguez on lähtöisin Pohjois-Afrikasta, mutta se on noussut maailman tietoisuuteen Ranskasta. Makkarassa ei ole käytetty ollenkaan possua. Vahvan maun saa aikaan Harissa-mauste. 

Feri´s Sausages kivijalkakaupan löydät Helsingin Punavuoresta. Pystyt myös tilaamaan verkkokaupasta herkulliset raakamakkarat suoraan kotiisi. 

feris

Lue myös