Toptasten Take Away testissä: Hampton Bay
Tällä kertaa Toptaste sai testiraadin maistettavaksi Hampton Bayn karanteeniboksin.
Hampton Bay:n karanteeniboksi
- Savulohi-perunasalaatti (G,L)
- Savusärki Skagen (G,L)
- Kvinoasalaatti (G,L)
- Sitrusmarinoitua parsaa (G,L)
- Rosalan limppu
- Siemennäkkäri (G,M)
- Kotimaisia pientilajuustoja (L)
- Punajuuri-raparperihillo (M,G)
23€ / hlö
Lisäherkkuja grilliin valintasi mukaan:
- Roslundin burgeripihvi 100% kotimaista naudanlihaa 5€/kpl (G,M)
- Chef Votkins Sörkannakki 2€/ kpl + talon sinappia (G, L)
- Pehmeäksi kypsennettyjä porsaan ribsejä 15€/kg (M)
Kävimme hakemassa boksin lauantain kunniaksi, ja tilasimme lisäherkkuina Roslundin pihvit ja Chef Votkinsin Sörkannakit – ajatuksena tehdä hamppareita ja hodareita oikein ykkösaineksista!
Vinkkinä: jos tulet autolla, niin auton voi jättää kätevästi Hampton Bayn takana olevan Nesteen parkkikselle.
Karanteeniboksista kylmä alkupala tai piknik-eväs
Karanteeniboksin ruoat tulevat yksittäispakattuna, joten ne on helppo myös syödä suoraan paketista jos esimerkiksi kurvaa hakemaan ruoat puisto- tai venepiknikiä varten. Me kuitenkin söimme kotona, joten siirsimme ruoat yhteiselle vadille. Boksi toimii hyvin kylmänä alkupalana, tai sopivana piknik eväänä kauniina koronakevätpäivänä.
Tajusin asettelun jälkeen, että siemennäkkäri oli varmaankin tarkoitettu juustojen kanssa syötäväksi, mutta me nyt sitten syötiin omalla tavallamme tämä setti. Näissä kaikissa oli kyllä maut todellakin kohdillaan, ja sointui todella hyvin yhteen. Oli raikasta parsaa, kesäistä lohi-perunasalaattia ja ihanan suolaista savusärkiskagenia. Kvinoassa oli todella hyvää rapsakkuutta ja ainesosia oli sopivasti suhteessa toisiinsa.
Roslundin ja Chef Votkinsin parasta antia
Lämpimänä ruokana ajateltiin tehdä hampurilaisia ja hodareita. Hampurilaissämpyläksi valittiin briossi-sämpylä, joita löytyy sekä Fazerilta että Vaasanilta. Molemmat ovat hyvän kokoisia ja niissä on hyvä koostumus. Koska pihvit olivat Roslundilta, päätin imitoida mahdollisimman tarkasti Rosburgereita, joita voi nykyään myös tilata kotiin. Muistelin, että yksi tärkeä ainesosa Rosburgerissa on hyvä cheddarjuusto, joten siihen valitsin parasta vintage cheddaria, mitä kaupasta sain käsiini. Rosburgeri on mielestäni hyvä esimerkki sanonnasta ”Simple is beautiful”, koska siinä ei kikkailla vaan keskitytään hyviin raaka-aineisiin ja täydelliseen makuyhdistelmään. Yhdistelmään kuuluu pekoni, coleslaw, Myrttisen suolakurkut ja majoneesia. Ostin laiskuuksissani valmista Atrian coleslawta, jota en suosittele. Se oli erittäin vetistä ja mautonta. Se coleslaw, mikä tuli Roslundin paketissa viimeksi kun tilasin burgeripaketin, oli paljon parempi. Ja varmaan parasta olisi jos tekisi sen itse. Mutta – se on vaan todettava, että on sitten täyte mikä vaan, niin Roslundin burgeripihvi on kyllä niin maukas että se tekee burgerista kuin burgerista onnistuneen. Suosittelen siis lisäämään sen karanteeniboksin tilaukseen, maksaa 5e/pihvi. Ja jos kaverina on kasvissyöjä, niin käy nappaamassa Beyond Meatin Beyond Burger kaupasta. Se on Roslundin pihvien jälkeen the next best thing.
Sörkannakeista herkkuhodarit
Tilasimme myös Chef Votkinsin Sörkannakit, joista teimme itsellemme herkkuhodarit. Näissäkin kannattaa metsästää briossi-hodarisämpylöitä, ne on paljon paremmat kuin ne perinteiset vaaleat hodarisämpylät. Täytteeksi sipulia, sinappia, ketsuppia, kurkkusalaattia ja majoneesia. More is more!
Upeat juustot jälkkäriksi
Jälkkäriksi tuli kolme eri pientilajuustoa. Boksin mukana tuli lappu, jossa luki mitä juustot olivat, mutta olen tätä kirjoittaessani onnistunut hävittämään lapun. Sinihomejuusto oli ainakin Peltolan Blue juusto, sen muistan. Peltolan Blue toimii aina. Mutta ihan huikea oli tuhkajuusto! Juustojen mukana tuli myös punajuuri-raparperihillo, joka antoi upeaa raikkautta rasvaisille ja suolaisille herkkujuustoille. Upeat juustovalinnat!
Tilaukset
info@hamptonbay.fi tai puh. 044 709 4494. Huomaathan, että vastaamme teille ravintolamme aukioloaikoina.
Noudot: Ravintolan aukioloaikoina 11:30-19. Sunnuntaina suljettu toukokussa.
Kuvat: Elina Engberg