d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tutun Mummon ranskanperunoissa riittää vaihtoehtoja

Mummon suosio näyttää olevan pysyvää laatua. Mummoon luotetaan ruoanlaitossa myös silloin, kun kyse on tuotemerkistä. 

Vihannissa valmistettavat Mummon perunatuotteet ovat olleet tuttu näky suomalaisten keittiöissä jo vuosikymmeniä. Tuotteiden suosio on kestänyt aikaa, kuluttajien luottamus Mummoon on säilynyt. 

Tuotemerkin takaa löytyy tammikuussa 60 vuotta täyttänyt Pohjolan Peruna Oy. Perunan ja erityisesti Mummon perunoiden suosiosta kertoo se, että Pohjolan Perunan väki käsittelee ja jalostaa Vihannissa lähes 40 miljoonaa kiloa perunaa vuodessa. 

Vaikka tuotannon lävitse kulkee pottu poikineen, laadusta pidetään hyvää huolta

– ­Peruna tulee meille lähialueen sopimusviljelijöiltä Pohjois-Pohjanmaan pelloilta, kuten on tullut aina vuodesta 1962 lähtien, Pohjolan Peruna Oy:n markkinointijohtaja Jami Teirikari kertoo. 

Hyvä maku on pokannut myös palkintoja. Mummon ranskanperunat ovat voittaneet muun muassa Ilta-Sanomien makutestin (IS 5/2019)

– Hyvä maku muodostuu perunan hitaasta kasvussa pohjoisessa maaperässä, hyvistä lajikkeista ja puhtaasta maaperästä. Paras torjunta-aine on kunnon talvi, Pohjolan Peruna Oy:n myyntijohtaja Jari Järvinen toteaa. 

Pohjolan Perunan kaikki tuotteet ovat kotimaisena työnä kotimaassa tehtyjä, ja ne ovat oikeutettuja käyttämään Hyvää Suomesta -alkuperämerkkiä.

Palautteet kertovat monen kuluttajan arvostavan sitä, ettei Pohjolan Perunan tuotteiden maku ja ominaisuudet perustu pelkästään rasvan käyttöön, Teirikari kommentoi. 

– Mummon ranskanperunat ovat vähärasvaisia ja lisäaineettomia. Kaikissa Mummon ranskanperunoissa on ainutlaatuisen valmistusmenetelmän ansiosta alle viisi prosenttia rasvaa. Ranskanperunoita ei uppopaisteta perinteiseen tapaan öljyssä, vaan ne dipataan kevyesti rypsiöljyyn kypsennyksen ja kuivauksen jälkeen. 

Mummon ranskanperunoista löytyy laaja valikoima kaikkea poimutetusta perusranskanperunasta kuorelliseen maalaisranskanperunaan. Niiden lisäksi vaihtoehtona ovat premium-tason Mummon puikularanskanperunat. Kuluttajien on huomattu haluavan kauppoihin laajaa Mummon ranskanperunoiden tarjontaa.

Pitkän linjan yritys ei ole unohtanut toiminnassaan myöskään ympäristöä. Ruoan lähdettä kunnioitetaan. Mummon ranskanperunoiden valmistuksessa käytettävä energia ja höyry tulevat omasta Vihannissa sijaitsevasta bioenergialaitoksesta.

Vaikka moni tuotemerkki on suosittu, harvalla sentään on uskollisia faneja, kuten Mummolla. 

– Mummo saa fanipostia. Hänelle esitetään kysymyksiä, vinkataan resepteistä ja laitetaan kuvia kokkauksista. Eivätkä kaikki yhteydenotot liity aina edes ruokaan, Teirikari lausuu.

Hän pohtii fanittamisen taustoja:

– Ehkä Mummo perunoineen edustaa muuttuvassa ja hektisessä maailmassa pysyvyyttä. Pröystäilemätöntä laatua, joka tekee arjesta hyvän ja sopii myös juhlapöytään. 

www.mummon.fi

Lue myös