d-md-none
Siirry pääsisältöön

Porkkanalla maustettu uutuuslonkero Vapuksi

Lähestyvän kevään ja Wapun kunniaksi fiskarsilainen Ägräs ja otaniemeläinen teekkareiden Wappulehti Äpy ovat lyöneet hynttyyt yhteen luodakseen jotain ennennäkemättömän keväistä ja raikasta. Yhteistyön tuloksena syntynyt Äpy x Ägräs Gin Long Drink with Carrot on veikeän wappuinen ja riemukkaan raikas porkkanalla maustettu lonkerojuoma!

Ägräs on kotimainen artesaanitislaamo, joka on saanut nimensä suomalaisesta kasvillisuuden muinaisjumalasta. Ägräs keskittyy tuotteissaan Suomen luonnosta sekä tislaamon lähialueilta löytyviin raaka-aineisiin. Villiyrteistä ja aromaattisista marjoista makuja ammentavat tisleet syntyvät vanhoja perinteitä kunnioittaen. Ägräsin valikoimasta löytyy maustettuja väkeviä alkoholeja sekä mietoja lonkerojuomia. Lähestyvän kevään kunniaksi Ägräs lanseeraa maailman ensimmäisen ginipohjaisen porkkanalonkeron, joka on lähituotantoa parhaimmillaan.

 “70-vuotisesta lapsuudestani mieleeni ovat jääneet erityisesti keväät. Aurinko sulattaa ikiroudan, ja maan uumenista pulpahtavat esiin kevään merkit. Naapurin mummo poimimassa routaisia vihanneksia pakasteesta, minä poimimassa kevätporkkanoita naapurin routaisesta kasvimaasta. Keväisin minulla on ollut tapana pulpauttaa myös huumorijulkaisu Äpy, joka on muhinut suomalaisessa maaperässä niin ikään 70 vuotta. Aina sadonkorjuun aikaan istahdan ystäväni Oiva G. Möykyn kanssa maapallon reunalle ja ihailen suomalaista järvimaisemaa. Ei mikään ole niin kaunis kuin suo, kuikka ja vastarannan kaunis Jussi. Tästä inspiroituneena tuumin: ynnäämällä porkkanoiden raikkaan mehun, Ägräs Ginin sekä Wappulehti Äpyn hersyvän huumorin, syntyy auvoisa Wapun tuulahdusta muistuttava juoma. Se virkistää aurinkoisella Ulliksella ja kruunaa Mantan lakituksen räntäsateessa. Aivan kuten Äpykin.”  – Laulikki Äpy, Päätoimittaja

Lähde: https://bit.ly/2WSEAGQ

Lue myös