Siirry pääsisältöön

Suomalaisten suosikkikasviproteiinit

1. Härkis – Beanit

Suomalainen härkäpapuosaaja Verso Food on kehittänyt suomalaisesta härkäpavusta herkullisen tuoteinnovaation. Härkäpapu on kasvisperäinen vastine jauhelihalle. Härkistä voi laittaa niin nachopellille kuin makaroonilaatikkoon. 

2. Kylmäsavutofu – Jalotofu

Miedosti suolainen Jalotofun Kylmäsavutofuun on tiivistetty luonnollinen savuaromi, sekä perinteinen, pitkään fermentoitu soijakastike. Jalotofua kannattaa kokeilla esimerkiksi tortillojen väliin tai salaatin joukkoon.

3. Nyhtökaura – Gold&Green

Pohjolan kaurasta ja palkokasveista valmistettu nyhtökaura sisältää kuitua ja roimasti proteiinia. Sen mehevä rakenne on täydellinen paistamiseen ja sen maku sopii ruokaan kuin ruokaan. 

4. Punaiset linssit – GoGreen

GoGreen Punaiset Linssit maistuvat herkullisilta jauhelihakastikkeessa, pihveissä ja salaateissa. Punaisia linssejä ei tarvitse liottaa ja ne valmistuvat nopeasti. 

5. Soijarouhe – SOYAPPETIT

Soijarouhetta voit käyttää esimerkiksi broilerijauhelihan sijaan tai lisäksi pyöryköissä, murekkeissa, kastikkeissa ja lasagnessa. Rouhe on myös hyvä kuitulisä viilin, puuron ja myslin seassa. 

6. Mustapapupihvit – Apetit

Mustapapupihvi on kevyt, proteiinia sisältävä pihvi, joka sopii loistavasti niin burgerin väliin, salaatin lisukkeeksi kuin perunoiden ja kastikkeen kaveriksi.

7. Kaura-siemenpyörykät – Boltsi

Kaura-siemenpyörykkä Boltsi on piskuisen Leivon Leipomon keksintö ja Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittaja. Maista kolme vegaanista pyörykkää sekä lämminsavustettua kirjolohta sisältävä Boltsi Fisukka. Dippailuun ja ranskalaisten vaihtoehdoksi sopii vegaaninen kaurarengas Boltsi Rinkula makuinaan Sour Cream ja Valkosipuli.

8. Falafelpyörykät – Baba foods

Baban falafelpyörykät ovat päältä hieman rapeita ja sisältä ihanan pehmeitä. Niitä löytyy kauppojen hyllyiltä tällä hetkellä kahdessa eri maussa: Original Falafel, jossa pääroolissa on perinteinen kikherne, ja Bataatti Falafel, jonka pehmeässä sisuksessa maistuu tuo makea juures

9. Seitan – Papu Foods

Papu Seitan on vehnägluteenista ja kikhernejauhosta valmistettu vegaaninen elintarvike, jota käytetään ruuanvalmistuksessa lihan korvikkeena ja proteiinin lähteenä. Se soveltuu moneen käyttöön niin kylmissä kuin lämpimissä ruoka-annoksissa. Papu seitanista voit leikata esimerkiksi pihvejä ja paistaa ne pannulla tai leikata suikaleita ja käyttää niitä lihasuikaleiden tapaan ruuanlaitossa. Papu seitan sopii myös erinomaisesti tarjolle sellaisenaan paistin tapaan.

10. MiFU – Valio

Valio MiFU tuotteet ovat käyttövalmiita ja lihattomia proteiinituotteita lämpimään ruoanlaittoon. Mifua on saatavilla eri muodoissa: vegepihvinä, jauhiksena, suikaleena ja rakeena.

Lue myös