Suomalaisten suosikkikasviproteiinit
Kysyimme lukijoiltamme, mikä on heidän mielestään paras kasviproteiini. Katso alta mitä kasviproteiinimerkkejä ihmiset äänestivät.
1. Härkis – Beanit
Suomalainen härkäpapuosaaja Verso Food on kehittänyt suomalaisesta härkäpavusta herkullisen tuoteinnovaation. Härkäpapu on kasvisperäinen vastine jauhelihalle. Härkistä voi laittaa niin nachopellille kuin makaroonilaatikkoon.
2. Kylmäsavutofu – Jalotofu
Miedosti suolainen Jalotofun Kylmäsavutofuun on tiivistetty luonnollinen savuaromi, sekä perinteinen, pitkään fermentoitu soijakastike. Jalotofua kannattaa kokeilla esimerkiksi tortillojen väliin tai salaatin joukkoon.
3. Nyhtökaura – Gold&Green
Pohjolan kaurasta ja palkokasveista valmistettu nyhtökaura sisältää kuitua ja roimasti proteiinia. Sen mehevä rakenne on täydellinen paistamiseen ja sen maku sopii ruokaan kuin ruokaan.
4. Punaiset linssit – GoGreen
GoGreen Punaiset Linssit maistuvat herkullisilta jauhelihakastikkeessa, pihveissä ja salaateissa. Punaisia linssejä ei tarvitse liottaa ja ne valmistuvat nopeasti.
5. Soijarouhe – SOYAPPETIT
Soijarouhetta voit käyttää esimerkiksi broilerijauhelihan sijaan tai lisäksi pyöryköissä, murekkeissa, kastikkeissa ja lasagnessa. Rouhe on myös hyvä kuitulisä viilin, puuron ja myslin seassa.
6. Mustapapupihvit – Apetit
Mustapapupihvi on kevyt, proteiinia sisältävä pihvi, joka sopii loistavasti niin burgerin väliin, salaatin lisukkeeksi kuin perunoiden ja kastikkeen kaveriksi.
7. Kaura-siemenpyörykät – Boltsi
Kaura-siemenpyörykkä Boltsi on piskuisen Leivon Leipomon keksintö ja Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittaja. Maista kolme vegaanista pyörykkää sekä lämminsavustettua kirjolohta sisältävä Boltsi Fisukka. Dippailuun ja ranskalaisten vaihtoehdoksi sopii vegaaninen kaurarengas Boltsi Rinkula makuinaan Sour Cream ja Valkosipuli.
8. Falafelpyörykät – Baba foods
Baban falafelpyörykät ovat päältä hieman rapeita ja sisältä ihanan pehmeitä. Niitä löytyy kauppojen hyllyiltä tällä hetkellä kahdessa eri maussa: Original Falafel, jossa pääroolissa on perinteinen kikherne, ja Bataatti Falafel, jonka pehmeässä sisuksessa maistuu tuo makea juures
9. Seitan – Papu Foods
Papu Seitan on vehnägluteenista ja kikhernejauhosta valmistettu vegaaninen elintarvike, jota käytetään ruuanvalmistuksessa lihan korvikkeena ja proteiinin lähteenä. Se soveltuu moneen käyttöön niin kylmissä kuin lämpimissä ruoka-annoksissa. Papu seitanista voit leikata esimerkiksi pihvejä ja paistaa ne pannulla tai leikata suikaleita ja käyttää niitä lihasuikaleiden tapaan ruuanlaitossa. Papu seitan sopii myös erinomaisesti tarjolle sellaisenaan paistin tapaan.
10. MiFU – Valio
Valio MiFU tuotteet ovat käyttövalmiita ja lihattomia proteiinituotteita lämpimään ruoanlaittoon. Mifua on saatavilla eri muodoissa: vegepihvinä, jauhiksena, suikaleena ja rakeena.