Siirry pääsisältöön

Valitse viini, josta nautit

Muru Wines perustettiin, kun ravintoloiden valikoimiin kaivattiin erikoisempia vaihtoehtoja, vanhempia vuosikertoja ja viinejä, joita ei Suomesta saanut.

– Siitä se lähti kasvamaan. Nyt edustamme noin 50 eri viinitilaa ja portfoliossamme on 500 laatuviiniä, joista yli 70 löytyy Alkosta, perustaja Samuil Angelov kertoo.

Muru Winesin eri puolilta maailmaa tuomia viinejä yhdistää niiden puhtaus ja ruoan kanssa nautittavuus. Kevään uutuus Savian Prosecco Rose on noussut jo superhitiksi. Se on yksi harvoista luomu rose proseccoista Alkon valikoimassa. Alkosta löytyy juhlakauden etäkippistelyihin myös Murun samppanjat, kuten alle 30 euron Lecomte Pere & Fils Brut Tradition sekä Legras & Haas Grand Cru Blanc de Blancs, joka sai merkinnän erinomaisesta hinta-laatusuhteesta. Kun halutaan oikein herkutella, on samppanja oiva valinta vaikkapa keväisten parsaruokien oheen.

–Vihreän parsan kanssa sopii hyvin myös valkoinen Verus Furmint. Tässä vinkeässä slovenialaisessa on runsaasti hapokkuutta, josta parsa tykkää.

Tärkeintä Angelovin mielestä on silti muistaa, että ”viini on hyvää silloin, kun se sinusta maistuu hyvältä.”

– Jos et esimerkiksi syö pihviä, ei se ole sinulle oikea ruoka punaviinin kanssa yhdistettäväksi. Tai jos et tykkää samppanjasta, voit ihan yhtä hyvin valita proseccoa – juo sitä, mistä juuri sinä nautit! 

Lue myös