d-md-none
Siirry pääsisältöön

Pro Kotitila tuo pientuottajat ja isot ostajat saman pöydän ääreen – uusi palvelu lanseerataan 1.6.2020

Palvelu antaa pientuottajille mahdollisuuden myydä tuotteitaan kootusti ja isommalla volyymilla. Ravintoloille ja kaupoille palvelu toimii helppona, aikaa säästävänä ja reaaliaikaisena tilausjärjestelmänä pientuottajien raaka-aineisiin. Tuottajatietoa ei tarvitse etsiä enää useista lähteistä, sillä kaikki tieto on koottu yhteen paikkaan. Valikoima tulee elämään tarjonnan ja esimerkiksi vallitsevan satokauden mukaan.

Pro Kotitila ei myöskään ole pikatukku, vaan valikoima elää tuottajien valmisteluajan kanssa. Yrittäjä Christos Granqvist kuvailee palvelua pientuottajapörssiksi, jossa Pro Kotitila toimii ikään kuin puskurina pientuottajien raaka-aineiden saattamisessa eteenpäin ammattilaisille. Tuoretuotteiden normaali toimitusaika tulee olemaan noin viikon. ”Arvio perustuu siihen, että tunnemme meidän tuottajamme ja sen, kuinka kauan heillä menee aikaa tavaran toimittamiseen”, kertoo Granqvist. “Pakaste- ja kuivatuotteita pystytään toimittamaan myös nopeammalla aikataululla varastostamme, jossa tuottajilla on tuotteet valmiina!”

Tilaukset tehdään verkkosivujen kautta, joiden valmistelu on jo loppusuoralla. ”Halusimme luoda kohderyhmää palvelevan tilausliittymän, joka eroaa hieman kuluttajapuolen kotitila.fi- palvelusta. Ammattilaisten puolelta on karsittu kuvia ja tarinoita ja keskitytty tehokkaaseen käyttäjäystävällisyyteen, toisin sanoen mahdollisimman vaivattomaan tilausprosessiin. Toki tuottajien taustatarinat ovat saatavilla palvelussa, mutta ne eivät ole ensimmäinen kosketuspinta palveluun ammattilaisten puolella. Perimmäisenä tavoitteena on, että keittiömestari tai kauppias pystyy tekemään tilauksen nopeasti yhdessä kanavassa. Rakenteesta haluttiin siis kevyempi”, valottaa Granqvist.

”Ensimmäiset ravintolat ja kaupat on jo kontaktoitu ja vaikka palvelua ei olla vielä edes avattu, on mukaan saatu jo kaksi kauppaa ja yksi ravintola”, iloitsee Granqvist.

Pro Kotitila -palvelussa yhdistetään Suomen Pientuottajatukun ja ruoka- ja ravintolayhteisö Toptasten kontaktit. Suomen Pientuottajatukku kaipasi apua myös ammattimaisen horeca-sektorin markkinoinnin toteuttamiseen. ”Olemme iloisia saadessamme kumppaniksemme Toptasten, sillä aika ei riitä enää hoitamaan kaikkea itse. Valmistelut oli tehty, mutta toteuttaja puuttui”, kertoo Granqvist.

Vastikään oman valtakunnallisen tuottajahakemiston lanseerannut Toptaste tulee jatkossa toimimaan väylänä horeca-sektorin ja tuottajien välillä. ”Olemme aikaisemmin tuoneet kuluttajat ja ravintolat yhteen. Olemme todella innoissamme saadessamme toimia linkkinä nyt myös tuottajien ja ravintoloiden välillä”, Toptasten kaupallinen johtaja Titti Myhrberg kiteyttää alkavan yhteistyön.

Pro Kotitila

Lue myös