Siirry pääsisältöön

Toptasten tammikuun blogit

Fiinisti Salongissa

finnjävel salonki

Finnjävelin Salongissa tarjoillaan perinteistä ruokaa, tähän päivään laitettuna. Pyrkimys on kunnioittaa alkuperäisiä makuja, tuoden ne esiin aivan uudella tavalla.

Illan pääruokana tarjoiltiin Vanantaan fasaania. Harmikseni unohdin pyytää lisukkeen reseptin, sillä emmervehnästä ja sienistä tehty puuro oli taivaallista! Annosta paritti Bénédicte & Stéphane Tissot, Trousseau Singulier Rouge. Kevyehkö viini, jolla korkeampi tanniinisuus.

Lue koko Finnjävel Salonki blogi.

Hampton Bayn ketobrunssi sopii kaikille

Hampton Bay tarjoilee lauantaisin ketobrunssin kahdessa kattauksessa, klo 11 ja kl 13.30.

Itse noudatan tällä hetkellä tavallista ruokavaliota, mutta tämä brunssi toimi minulle kyllä loistavasti! Oli todella kevyt olo jälkeenpäin, ja kaikki oli todella maittavaa ja laadukasta! Oli lohicevichea, pestoa, kukkakaalia, kanavartaita ja jopa itse tehtyä ketoleipää!

Lue koko Hampton Bayn blogi.

Ragu onnistui yllättämään jälleen!

Ragu

Ragu yhdistää skandinaaviset maut ja Italian parhaat viinit, joista tarjoilija kertoi olevan 70% Ragun omaa maahantuontia. Omia viinitiloja ravintolalla on 8 kappaletta.

”Yksikään ruoka tai viini ei jättänyt meitä kylmäksi. Vielä palvelua täytyy korostaa, sillä tarjoilijamme kertoi kiinnostavia faktoja ruoasta ja viineistä läpi illan ja sai meidät tuntemaan olomme hetken ”erityisiksi”.”

Lue koko Ragun blogi.

Toinen olohuoneeni, Bistro O mat

Bistro O mat tarjoaa huolellisesti valmistettua nykyaikaista ruokaa pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön perinteisiä valmistustapoja kunnioittaen.

Kuka on sanonut, että koristeelliset lautaset ovat yliarvostettuja? Mielestäni nimenomaan bistroissa kuuluukin tarjoilla ruokaa ’mummolautasilta’ ja niin tehdään myös Bistro O matissa.

Lue koko Bistro O matin blogi.

Madison – Tapiolan oma diner

Perinteisestä Diner-maailmasta on poimittu parhaat puolet. Ne kulkevat kaulakkain Madisonin raikkaiden annosten sekä modernin ja rennon ympäristön kanssa.

”Madisonin brunssilla on tarjolla itse leivottuja leivonnaisia: mutakakkuja, amerikkalaiseen tapaan valmistettua omenapiirakkaa sekä muffineja. Pöydässä on tuorepuuroja, ribsejä, itse savustettua lohta ja pitkä lista muita makeita ja suolaisia herkkuja.”

Lue Madisonista lisää.

Rento ja rehellinen E.Ekblom

E. Ekblom sijaitsee Aurajoen varrella, Kirjastosillan kupeessa – yhdellä Turun kauneimmista paikoista.  Ravintola tarjoilee taidokkaita ruokia jokaiseen makuun. Listalta löytyy niin mehevät burgerit, herkulliset tapakset kuin klassisemmatkin annokset. Monen asiakkaan suosikki on vaihtuva Jannen kattila -menu, joka sisältää aina jotain erityistä, jotain yllättävää ja taatusti herkullista.

”Illallisen todellinen kingi oli porttobellopata Burgundin tapaan. Perinteikäs Burgundin pata on seuralaiseni lempiruoka, eikä E.Ekblomin versio jäänyt huonoksi kakkoseksi, päinvastoin. Tämä kasvisversio Burgundin padasta oli heittämällä paras kasvisannos mitä olemme kumpikaan syöneet!”

Lue koko E. Ekblom blogi.

Kiireetön ja lämmin Piemonte

Piemonte on italialaisesta keittiöstä vaikutteita ottava viinibaari sekä ravintola. Laadukkaan, noin sadan viinin valikoiman lisäksi tarjolla on runsaasti muita ihania italialaisia juomia.

Minulle jäi päällimmäisenä mieleen Piemonten rauhallinen, kiireetön ja lämmin tunnelma, jonka pystyi aistimaan koko vierailumme ajan. Ruokapuolta pohtiessani tajusin, että Piemonte oli onnistunut tarjoamaan minulle eniten erikoisia ja uusia makuyhdistelmiä sekä raaka-aineita, mitä olen koskaan muualla maistanut.

Lue koko Piemonten blogi.

Lue myös