Siirry pääsisältöön

Hyvänmielen kalareseptejä – hyväksi sinulle ja merillemme

Valitettavasti nykyään myös Suomessa merenelävät jäävät usein liian pienelle huomiolle, koska luullaan, että niiden valmistus on hankalaa. Merien Keittokirja 2023 näyttää, että tämä ei pidä paikkaansa.

Digireseptikirjan resepteistä löytyy mereneläviä useista kaupan hintakategorioista ja moniin makuihin. 

Kaikki reseptit löydät osoitteesta: www.msc.org/fi/merien-keittokirja-2023

Merien keittokirjassa on Suomesta mukana ravintola Shinobin keittiömestari ja ravintoloitsija Jesper Björkell.
Pohjoismaiset sinisimpukat kermassa -resepti on Björkellin käsialaa.

Aina on hyvä hetki tehdä parempia valintoja itsellemme, planeetallemme ja merillemme. Kenenkään ei pitäisi edistää liikakalastusta – itse en ainakaan aio tehdä tänä päivänä valintoja, jotka tulevaisuudessa estävät lapsenlapsiani syömästä mereneläviä.

– Jesper Björkell

Nyt kokataan:

Pohjoismaiset sinisimpukat kermassa

Kuva @davidloftus | Resepti Jesper Björkell.

Grönlanninpallas ja värikkäät kesäkurpitsanuudelit

Kuva @davidloftus | Resepti Ralf Harms.

Katkarapu-kurkumakeitto vermicelli-nuudeleilla

Kuva @davidloftus | Resepti Charlotte Langley.

Kala-kukkakaalilasagne

Mikä MSC?

Marine Stewardship Council (MSC) on kansainvälinen voittoa tavoittelematon organisaatio. MSC käyttää ympäristömerkintä- ja sertifiointiohjelmiaan maailman valtamerten hyvinvoinnin edistämiseen huomioimalla ja palkitsemalla kestävän kalastuksen käytäntöjä, vaikuttamalla kuluttajien valintoihin sekä työskentelemällä yhteistyökumppanien kanssa kala- ja äyriäismarkkinoiden saattamiseksi kestävälle pohjalle.

Lue myös