

Hyvänmielen kalareseptejä – hyväksi sinulle ja merillemme
Merien Keittokirja on 12 maan kokkien, vastuullisten kalastajien ja voittoa tavoittelemattoman MSC:n yhteistyön tulos. Ilmaisesta keittokirjasta löytyy 12 helppoa reseptiä vastuullisista merenelävistä. Me esittelemme näistä neljä.
Valitettavasti nykyään myös Suomessa merenelävät jäävät usein liian pienelle huomiolle, koska luullaan, että niiden valmistus on hankalaa. Merien Keittokirja 2023 näyttää, että tämä ei pidä paikkaansa.
Digireseptikirjan resepteistä löytyy mereneläviä useista kaupan hintakategorioista ja moniin makuihin.
Kaikki reseptit löydät osoitteesta: www.msc.org/fi/merien-keittokirja-2023

Pohjoismaiset sinisimpukat kermassa -resepti on Björkellin käsialaa.
Aina on hyvä hetki tehdä parempia valintoja itsellemme, planeetallemme ja merillemme. Kenenkään ei pitäisi edistää liikakalastusta – itse en ainakaan aio tehdä tänä päivänä valintoja, jotka tulevaisuudessa estävät lapsenlapsiani syömästä mereneläviä.
– Jesper Björkell
Nyt kokataan:
Pohjoismaiset sinisimpukat kermassa

Grönlanninpallas ja värikkäät kesäkurpitsanuudelit

Katkarapu-kurkumakeitto vermicelli-nuudeleilla

Kala-kukkakaalilasagne

Mikä MSC?
Marine Stewardship Council (MSC) on kansainvälinen voittoa tavoittelematon organisaatio. MSC käyttää ympäristömerkintä- ja sertifiointiohjelmiaan maailman valtamerten hyvinvoinnin edistämiseen huomioimalla ja palkitsemalla kestävän kalastuksen käytäntöjä, vaikuttamalla kuluttajien valintoihin sekä työskentelemällä yhteistyökumppanien kanssa kala- ja äyriäismarkkinoiden saattamiseksi kestävälle pohjalle.