d-md-none
Siirry pääsisältöön

Grönlanninpallas ja värikkäät kesäkurpitsanuudelit

Kahdelle:

  • 4 MSC-sertifioitua grönlanninpallasfileepalaa
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 1 vihreä kesäkurpitsa
  • 1 keltainen kesäkurpitsa
  • 3 isoa porkkanaa, värikkäitä
  • Mangochutneyta, maun mukaan
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 1 rkl curryjauhetta (tai maun mukaan)
  • Sokeria, suolaa ja sitruunapippuria
  1. Pese kesäkurpitsat ja porkkanat ja leikkaa ohueksi nauhaksi spiraalileikkurilla.
  2. Valmista kastike. Lämmitä rasva pannulla. Lisää curry ja hieman jauhoja ja kypsennä kevyesti. Lisää kookosmaito ja mausta mangochutneylla, sokerilla, suolalla ja sitruunapippurilla.
  3. Kuivaa kalafileet talouspaperilla ja leikkaa annoskokoisiksi. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla. 
  4. Lämmitä rasvaa paistinpannussa keskilämmöllä. Jauhota kalafileet kevyesti, lisää pannulle ja paista noin kolme minuuttia molemmilta puolilta niin, että kala on läpinäkyvää.
  5. Vihannesnuudelit: lämmitä rasvaa toisessa pannussa. Aseta porkkananuudelit pannulle ja kypsennä hetki. Lisää kesäkurpitsa ja kypsennä yhdessä haluttu määrä. 
  6. Vaihtoehtoisesti voit myös kypsentää porkkanan ja kesäkurpitsan erikseen, jos haluat asetella ne lautaselle vieretysten.
  7. Laita paistettu kala lepäämään talouspaperin päälle ja asettele lautaselle vihannesnuudeleiden ja kastikkeen kanssa.

Resepti: Ralf Harms | Merien Keittokirja

Kuva: @davidloftus

Katso kaikki 12 vastuullista reseptiä: www.msc.org/fi/merien-keittokirja-2023

Lue myös