d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kala-kukkakaalilasagne

Neljälle:

  • 750 g valkoista kalaa (esim. puna-ahventa, koljaa tai seitiä)
  • 250-300 g pakastepinaattia
  • 1 kukkakaali ja/tai parsakaali
  • 1 purjo
  • 400-500 g raejuustoa
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 70-100 g tomaattipyreetä
  • 50-100 ml vettä
  • 3-4 lasagnelevyjä (pinaatti- tai maustamaton)
  • 100 g juustoraastetta ja parmesaania (sekoita kahta juustoa maun vuoksi)
  • 2 rkl vehnäjauhoa (tai spelttijauhoa)
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • Öljyä paistamiseen
  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa kala palasiksi, pyörittele ne jauhossa ja aseta voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Pilko purjo pieneksi ja kukkakaali tai parsakaali suuhun sopiviksi paloiksi. Sulata pinaatti, purista kuivaksi ja hienonna. Paista vihanneksia pannussa hetken aikaa.
  3. Lisää pieneen kattilaan tomaattipyree ja hieman vettä ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla. Mausta raejuusto muskottipähkinällä ja levitä se kalan päälle. Peitä lasagnelevyillä.
  4. Lisää uunivuokaan vihannessekoitus ja sen päälle tomaattipyree.
  5. Laita vuoka uuniin ja paista sitä 20 minuuttia foliolla peitettynä. Lisää sitten juustoraaste ja laita vuoka takaisin uuniin 20–25 minuutiksi ilman foliota.
  6. Tarjoile vihreän salaatin tai höyrytettyjen vihannesten kanssa.

Resepti: Dagný Rós Asmundsdottir | Merien Keittokirja

Kuva: @davidloftus

Katso kaikki 12 vastuullista reseptiä: www.msc.org/fi/merien-keittokirja-2023

Lue myös