d-md-none
Siirry pääsisältöön

Katkarapu-kurkumakeitto vermicelli-nuudeleilla

Neljälle:

  • 340 g MSC-sertifioituja pakastekatkarapuja
  • 10 g tuoretta valkosipulia, puristettuna 
  • 10 g jauhettua kurkumaa   
  • 30 g salottisipulia, hienonnettuna 
  • 10 g tuoretta inkivääriä, raastettuna 
  • 20 g kookosöljyä 
  • 900 ml ramenlientä
  • 200 g paksoita, huuhdeltuna, lehdet eroteltuina 
  • 225 g riisinuudeleita (vermicelli)
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 1 limetti, lohkoina
  • Tuoretta korianteria, hienonnettuna 
  • Chiliöljyä, maun mukaan
  1. Sulata katkaravut jääkaapissa yön yli. Valuta hyvin, laita talouspaperilla vuorattuun kulhoon ja pidä kylmässä samalla kun valmistat keittopohjan.
  2. Lisää valkosipuli, kurkuma, salottisipulit, inkivääri ja kookosöljy tehosekoittimeen ja hienonna tahnaksi.
  3. Kuumenna kattilaa keskilämmöllä. Lisää tahna ja kypsennä koko ajan sekoittaen, kunnes salottisipulit ovat läpikuultavia (noin 2–3 minuuttia). Älä ruskista. Kaada sekaan liemi ja kiehauta.
  4. Samalla kypsennän riisinuudelit paketin ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Jaa neljään annoskulhoon.
  5. Lisää hiljaa kiehuvaan liemeen paksoilehdet ja katkaravut. Keitä kunnes paksoi on pehmeää ja katkaravut ovat lämmenneet (2–3 minuuttia). Maista ja lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan.
  6. Kauho keitto kulhoihin nuudelien päälle ja koristele limettilohkolla, hienonnetulla korianterilla ja chiliöljyllä.

Resepti: Charlotte Langley | Merien Keittokirja

Kuva: @davidloftus

Katso kaikki 12 vastuullista reseptiä: www.msc.org/fi/merien-keittokirja-2023

Lue myös