d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kotimaiset ei-allergisoivat pestokastikkeet ja raikas Sitruuna-Vinagrette

Toptaste sai kokeiltavaksi kotimaisen Gurmantti-sarjan Punaisen Peston ja Sitruuna Vinagreten. Sarjaan kuuluu myös Vihreä Pesto, jotka on valmistettu Suomessa. Pestokastikkeet ovat gluteenittomia, laktoosittomia, pähkinättömiä, vähäsuolaisia, eivätkä sisällä lisättyä sokeria. Näin ne ovat hyvä vaihtoehto ei-allergisoivaa tuotetta etsivälle.

Pestot asettuvat vähittäiskaupassa hintakategorian yläpäähän (6-7 euroa purkki), mikä johtunee raaka-aineiden korkeasta laadusta. Purkin tuoteselosteen mukaan raaka-aineena on käytetty Extra Virgin -oliiviöljyä ja aitoa Parmigiano Reggiano -juustoa. Parmesan-juuston maku lyökin todella vahvasti läpi, mikä on mielestäni hyvä juttu. Valmistajan mukaan kyseessä on 6 kuukautta kypsytetty juusto. Kastikkeen maku on myös mukavan paahteinen ja aromikas. Pestot soveltuvat perinteisen pastan lisäksi maustamaan vaikkapa salaatteja, pizzoja ja keittoja. Kannattaa kiinnittää huomiota tuotteen lyhyeen säilyvyyteen, mikä johtuu alhaisesta määrästä säilöntäaineita.

Gurmantti-sarjan Sitruuna Vinagrette on etiketin mukaan maustettu tuoreella sitruunan kuorella. Kokeilin tuotetta pienten leipästen päällä ja maku oli mukavan raikas. Etiketin tillinoksa hieman hämää, sillä sitä ei raaka-aineluettelosta löydy. Ilmeisesti sillä markkeerataan tarjoiluehdotusta. Tämänkin tuotteen raaka-aineet kertovat laadusta ekstraneitsytoliiviöljyn ja Dijon-sinapin muodossa. Tuote toimii hyvin salaateissa, vegeruuissa, kalan ja keväisen parsan kaverina. Vinagrette on muuten myös gluteeniton ja laktoositon.

Lue myös