Siirry pääsisältöön

Liity Ruokamessujen klubiin ja voita Ruokamatka Etelä-Ranskaan 

Ruoka 2024 on uusi ruoka- ja juoma-alan suurtapahtuma, joka esittelee monipuolisesti ruoka- ja juomakulttuuria niin kotona, ulkona kuin matkoillakin. Ruokamessut houkuttelee paikalle ruuasta, juomasta, viinistä ja keittiötuotteista kiinnostuneita kuluttajia ja tarjoilee mahdollisuuksia kokeilla, oppia, maistaa ja löytää ratkaisuja arkeen ja juhlaan. Tapahtuma yhdistää alan tärkeimmät yritykset ja ruoasta, juomasta ja keittiötuotteista kiinnostuneet kuluttajat. 

Ruokamatkailu Ruokamessujen ohjelmassa 

Ruokamatkailu on mukana vahvasti tapahtuman teemoissa. Ohjelmassa on 19.4 klo 13. Bistro, café, brasserie – Ruoka- ja viinimatkailua Ranskassa. 

Mitä ruokaa bistrosta saa, milloin Ranskassa syödään, saako ostereita juhannuksena? Tule kuuntelemaan millaista on ranskalainen ravintolakulttuuri ja mitä ruokamatkailija voi Ranskasta löytää. Yhtenä esityksen teemana myös sesonkiluontoisuus – milloin onkaan parsakausi ja milloin tryffelit ovat tuoreimmillaan? Esityksen pitää Ranskan matkojen erikoistoimisto Pamplemoussen toimitusjohtaja Heidi Kilpiä. Hän on työskennellyt Ranskan matkailun parissa kaksi vuosikymmentä ja on innokas ruoka- ja viinimatkailija myös vapaa-ajallaan. Pamplemousse Oy suunnittelee ja järjestää yksilöllisiä matkoja Ranskaan niin yksittäisille matkailijoille kuin ryhmillekin, jo vuodesta 2004.

Heidi Kilpiä, toimitusjohtaja, Ranskan matkojen erikoistoimisto Pamplemousse Oy 

  • Aika: 19.4.2024 13:00 – 13:30 
  • Paikka: Salvia-lava 
  • Esiintyjät: Heidi Kilpiä 

Katso tästä kootusti Ruokamatkailuun liittyvät ohjelmat

Näin osallistut ruokamatkan arvontaan 

Ruokamessujen klubilaisten kesken arvotaan matkapalkinto makumatkalle Etelä-Ranskaan Provenceen. 

Matkapalkinto on kahdelle hengelle majoituksella kahden hengen huoneessa. Matkustusaika vuoden 2024 aikana ja matka kestää 5 päivää ja 4 yötä. Matkaa ei voi vaihtaa rahaksi. Matkapalkinnon tuottaa Pamplemousse Oy. 

Voittaja arvotaan Ruoka 2024 -messuklubilaisten kesken maanantaina 22.4.2024. Voittajan tulee olla vähintään 18-vuotias. 

Romanttinen Etelä-Ranska hurmaa valolla ja kauneudella 

Jokaisen romantikon, herkkusuun, maisemanrakastajan ja oikeastaan kaikkien elämään tulisi kuulua edes kerran vuodessa retki Etelä-Ranskan rannoille ja sisämaan kyliin. 

Provencen alue huokuu rustiikkia tunnelmaa ja eri vuodenajat värjäävät maiseman milloin laventelinsiniseksi milloin unikonpunaiseksi. Provence on tunnettu etenkin kauniista maisemistaan, kuumasta auringonpaisteesta, oliivipuista, laventelista, yrteistä, mistraalituulesta. 

Provencen keittiö on monipuolinen runsaasti vihanneksia ja yrttejä sekä oliiviöljyä käyttävä keittiö. Viineistä viljelyalaa Provencessa on kaikkiaan 25 000 hehtaaria. Rypäleet kasvavat usein pienillä maapenkereillä, joita paikalliset kutsuvat nimellä ”restanques” ja jotka kylpevät auringonpaisteessa. 

Tunnetuimpia viinejä Provencesta ovat maailmallakin arvostusta saaneet heleänväriset AOC-rosée-viinit. 

Tällä makumatkalla Provencessa… 

  • majoitut kahdessa kohteessa, joissa kummassakin on Michelin-tähden arvoinen keittiömestari 
  • illastat majoituspaikkojen ravintoloissa matkallasi (kaksi illallista) 
  • vierailet laventelitislaamossa, missä laventelista valmistetaan niin saippuaa kuin parfyymiäkin, saatatpa löytää laventelia myös matkasi aikana jälkiruoastakin 
  • maistelet oliiviöljyjä paikallisella tilalla 
  • tutustut Provencen viineihin ja erityisesti Bandolin alueen rosée-viiniin 
  • ajelet ikkuna auki vuokra-autollasi ja nautit Provencen tuoksuista ja maalaisilmasta! 
ruokamatka

Lue lisää palkinnosta ja Liity klubiin  

Seuraa meitä somessa:
IG: ruokamessuthelsinki
FB: Ruokamessut
Linkedin: Ruokamessut

#ruokamessut2024

www.ruokamessut.messukeskus.com

Lue myös