d-md-none
Siirry pääsisältöön

Voiko Nyhtökauralla oikeasti pelastaa planeetan?

Ruuan ympäristövaikutukset ovat paljon konkereettisemmat kuin ihmiset tulevat ajatelleeksi. Suomalaiset ovat tehneet merkittävän ympäristökampanjan syömällä Nyhtökaura®-tuotteita jo yli kahden vuoden ajan, esimerkkinä vesi: Tähän mennessä olemme säästäneet puhdasta vettä jo yli 10 miljardia litraa. Syömällä jo yhden Nyhtökaura®-aterian säästät 200 litraa vettä verrattuna kanaan, ja verrattuna nautaan luku on seitsemän kylpyammeellista vettä (1321 litraa).

Mitä kymmenen miljardia litraa vettä käytännössä tarkoittaa?

Luku on merkittävä, sillä se vastaa esimerkiksi kaikkien Suomessa olevien autojen pesua 10 kertaa (50 miljoonaa autopesua á 150 litraa/pesu) tai vaikkapa 142 miljoonaa pesukoneen pyöritystä. Syömällä voi todellakin vaikuttaa.

(Lähde: http://www.ecoprod.co.uk/blog/how-much-is-100000-litres-of-water/)

Ruokavaliomme vaikuttaa myös elinympäristöömme

Perinteinen ruokaproteiinien tuotanto, eläinten kasvatus, vaatii valtavia määriä viljelysmaata, vettä ja luonnonvaroja kuluttavaa logistiikkaa. Kaura on eräs luontoystävällisimmistä viljelykasveista. Sen hehtaarikasvu on hyvä ja sen avulla voi edistää vuoroviljelyä sekä vähentää haitallista ns. monokulttuuria, maaperää köyhdyttävää yhden kasvin viljelyä. Koska kaikki käyttämämme kaura on peräisin Pohjoismaista, sen viljely on ekologisesti kestävää, eikä kuljetuskaan kuluta kohtuuttomasti luonnonvaroja.

Nyhtiliike

Gold&Green on rakentanut laskurin, jonka avulla voi laskea oman perheensä ympäristövaikutusta kasviproteiini Nyhtökauraa syömällä. Laskurin avulla voi tutkia, mitä hyvää #Nyhtiliike tekee sinulle itsellesi sekä ympäristölle. https://fi.goldandgreenfoods.com/fi/nyhtiliike/

Lue myös