d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen Olutmestari on Miika Korpela

Miika Korpela on Suomen Olutmestari 2017. Hän työskentelee Helsingin Kampin Teerenpeli-ravintolassa. Olutkisälleiksi valittiin Joni Ahola (Ravintola O´Hara’s, Tampere) ja Jussi Leveelahti (Ravintola Oficina, Helsinki). Suomen Olutmestari -kilpailu järjestettiin 2016 jo yhdeksännen kerran. Suomen suurimman oluttarjoilukilpailun finaalissa kilpaili yhdeksän loppukilpailuun tiensä taitanutta oluen tarjoilun, tyylin ja tietämyksen ammattilaista.

Voittaja pääsee viidennen kerran kilpailun historiassa luomaan oman, aivan uuden oluen yhdessä Sinebrychoffin panimomestarin Heikki Vuokon kanssa. Suomen Olutmestarin olut tulee myyntiin nyt ensimmäistä kertaa pullossa syksyllä 2017. Aiemmat Suomen Olutmestari –oluet on nautittu kesähanoista, nyt voittajan on mahdollista kehittää muitakin kuin kesäisiä makuja.  Aiempien Suomen Olutmestarien oluet IPA 777, Olutmestarin Vehnä, Olutmestarin Bärliineri ja Olutmestarin Pils ovat olleet oluen ystävien mieleen ja tekijöidensä näköisiä herkkuja .

Miikan ajatus palkinto-oluestaan on Ur-weisse-olut, pintahiiva- ja vehnäolut, joka kunnioittaa saksalaisia oluenvalmistusperinteitä. Ur-weisse sopii erityisesti mausteisten ruokien kanssa. Esimerkiksi voimakasmakuinen pasta toimii sen kanssa hyvin.

”Kilpailun taso kovenee yhä. Oli ihailtava nähdä, miten ammattilainen hoitaa kilpailutilanteen kotiin. Perehtyminen työhön ja asiakaspalveluun olivat Miikan vahvuuksia. Oluen maailma on monipuolinen ja se vaatii perehtymistä – olut palkitsee aina ystävänsä,” sanoo Heikki Kähkönen , kisan toinen juontaja ja Olutliiton puheenjohtaja.

 Päästäkseen Suomen Olutmestariksi kilpailijan tulee hallita oluttieto ja erilaisten oluttyyppien tarjoilu. Olutmestari osaa suositella oluita sekä nautiskeluun että ruoan kanssa. Lisäksi hänellä on persoonallinen tyyli oluen tarjoilussa. 

Lue myös