d-md-none
Siirry pääsisältöön

Moilas uudistuu: pääleipomo täysin gluteenittomaksi

Moilas Oy vastaa gluteenittomien leipomotuotteiden kysynnän kasvuun uudistamalla pääleipomonsakin gluteenittomaksi. Jatkossa molemmat Pieksämäellä sijaitsevat tuotantolaitokset valmistavat vain luontaisesti gluteenittomia tuotteita.

Pieksämäkeläinen Moilas on gluteenittomien tuotteiden edelläkävijä Suomessa ja Euroopassa. Perheyritys kehitti ensimmäiset gluteenittomat tuotteensa jo vuonna 1985.

Nyt myös pääleipomo muuttuu täysin gluteenittomaksi. Muutos vahvistaa Moilasen asemaa yhtenä Euroopan merkittävimmistä gluteenittomista leipomoista.

Valikoimaa ja volyymia

Moilasen uusi suunta on tervetullut uutinen kaikille gluteenittomia tuotteita tarvitseville ja niitä käyttäville sekä ylipäätään gluteenittomista makunautinnoista kiinnostuneille.

– Seuraamme kuluttajatarpeiden muutoksia tarkasti. Gluteenittomuuden suosio jatkuu vahvana, sillä keliakian, vilja-allergian ja tulehduksellisten suolistosairauksien rinnalla on monia muita ostosyitä. Esimerkiksi täyttä vehnättömyyttä tarvitsee ja arvostaa yhä useampi hyvinvoinnista kiinnostunut kuluttaja, sanoo Moilas Oy:n toimitusjohtaja Ville Moilanen.

– Kaksi täysin gluteenitonta leipomoa antaa meille mahdollisuuden kasvattaa tuotantoa ja samalla monipuolistaa valikoimaamme tulevaisuudessa. Vaihtelu ja herkullinen maku ovat gluteenittomassa elämässä jopa tärkeämpiä asioita kuin tavallisissa leipomotuotteissa, Ville Moilanen kertoo.

Viennissä iso kysyntä

Tavallisena viljaleipomona toiminut pääleipomo puhdistetaan kaikesta gluteenista perusteellisesti, lattiasta kattoon. Moilasen toiminnan keskiössä ovat vastuullisuus ja laatu.

– Jo lähes puolet liikevaihdostamme tulee viennistä, jonka roolin ja merkityksen odotetaan kasvavan entisestään. Tällä muutoksella voimme varmistaa, että Moilasen kilpailukyky, laaja tuotetarjooma ja kapasiteetti vastaavat alati muuttuvaa kysyntää voimakkaasti kasvavilla Euroopan markkinoilla, sanoo Moilas Oy:n kaupallinen johtaja Marko Hammar.

Useat eri riippumattomat toimijat auditoivat Moilasen tuotantolaitokset ja toimintatavat vuosittain. Järjestelmäsertifiointien lisäksi suoritetaan asiakasauditointeja.

– Suuret ulkomaiset asiakkaat pitävät sertifioituja laatujärjestelmiä yhteistyön ehtona. Moilasella on jo kaikki kansainvälisen tason ”raskaan sarjan” sertifikaatit ja uusia on tulossa ensi vuonnakin, kertoo Marko Hammar.

Klassikot jatkavat

Moilas-brändi tunnetaan myös suosituista ruiskuorisista pakastepiirakoistaan, kuten Cocktailpiirakoista. Klassikoiden tuotanto jatkuu gluteenittomista leipomoista erillään, alkuperäisellä Moilas-reseptillä.

Myös Moilas myymälä-kahvila jatkaa Naarajärvellä yhtä monipuolisena kuin ennenkin. Maistuvien aamiaisten, lounaiden ja lauantaibrunssin lisäksi tarjolla ovat kaikki tutut tuotteet, gluteenittomista leivonnaisista aina irtomyyntituotteisiin ja ruiskuorisiin klassikkopiirakoihin.

Perheyhtiönä Moilas on ylpeä voidessaan jatkaa kasvuaan kotiseutunsa suurimpien työllistäjien kärkijoukossa.

Lähde: www.epressi.com/tiedotteet/mainonta/moilas-uudistuu-paaleipomo-taysin-gluteenittomaksi

Lue myös