Siirry pääsisältöön

Arjen muistot eivät synny kauppareissuilla vaan ruokapöydässä

Vuodesta 2017 lähtien toiminut Ruokaboksi tuo helpotusta arkiruokailuun. Asiakkaille toimitetaan Ruokaboksi maanantaisin, joka sisältää valmiita reseptejä sekä kaikki raaka-aineet niiden tekoon. 

-Ruokaboksi tekee arjesta sujuvampaa.  Sen ansiosta aikaa jää muuhunkin kuin ruokien suunniteluun ja kaupassa vaeltamiseen. Arjen muistot eivät synny kauppareissulla vaan ruokapöydässä, Ruokaboksin markkinointipäällikkö Maia Söderlund kertoo.

Ajatus Ruokaboksin perustamiseen sai alkunsa ruuhkavuosien kiireiden keskellä. Ruokaboksin perustajat Juhana Rintala, Jesse Fryckman ja Vappu Pimiä kaipasivat kaikki hektiseen lapsiperhearkeen helpotusta, kuitenkaan laadusta tinkimättä. 

-Kiireessä tulee helposti tukeuduttua kaupan valmisaterioihin, koska koetaan ettei muuhun ole aikaa. Ruokaboksin ruuat ovat terveellisiä ja lautasmallin mukaisia, niitä tilatessa ei tarvitse potea huonoa omatuntoa. 

Ruokaboksin auttaa myös vähentämään heräteostoksien sekä ruokahävikin määrää. Kun raaka-aineet on mitoitettu oikein, hävikki on helppo pitää nollassa. 

Uusia tuttavuuksia ruokapöytään

Moni juurtuu arjessa aina samoihin ruokavalintoihin ja raaka-aineisiin. Usein on vaikea löytää uusia tuttavuuksia ruokapöytään. Ruokaboksin avulla saat inspiraatiota ruuanlaittoon sekä löydät uusia ideoita ja raaka-aineita. 

-Eniten kiinnostusta herättävät sekä hyvin maustetut perinneruuat että uudet, erikoisemmat raaka-aineet ja reseptit. Reseptit ovat helppoja ja ne voi toteuttaa vaivattomasti, vaikka lasten kanssa yhdessä kokkaillen. Niiden toteuttamiseen tarvitsee vain peruskeittiötarvikkeita. 

Jokaisen suuhun sopiva

Ruokabokseja saa kolmessa eri koossa, pieni boksi on suosittu 1-2 hengen talouksissa ja iso boksi 3-5 hengen perheissä. Perheboksin jättikoko sopii suurperheille tai niille, jotka tykkäävät kokata kerralla isomman satsin ruokaa. Viikoittain vaihtuvat reseptit tuovat arkeen monipuolisuutta.

Valikoimaan kuuluu sekasyöjien Ruokaboksi original, vegeboksi, joka sisältää maukkaita kasvisruokareseptejä sekä perheboksi, joka on tehty lasten makuun sopivaksi. Boksityyppiä voi vaihtaa vaikka viikoittain ja reseptit voi käydä kurkkaamassa ruokaboksin nettisivuilta viikkoa etukäteen. 

Lue myös