Siirry pääsisältöön

Ahvenanmaan sadonkorjuujuhlassa on tarjolla uutta satoa ja puhdasta lähiruokaa

Syksy on upeaa aikaa Ahvenanmaalla! Sadonkorjuujuhlat tarjoavat syksyistä väriloistoa ja upeita antimiaan Ahvenanmaalla syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna, tänä vuonna sitä vietetään 17.–19.9.2021 . 

Suosittu sadonkorjuujuhla tarjoaa uutta satoa, ihania makuelämyksiä, puhdasta lähiruokaa ja tunnelmallisia koko perheen maalaiselämyksiä. 

Maistele paikallisia sadonkorjuun antimia

Tuoreemmalta ei voi ruoka maistua! Sadonkorjuujuhlissa yhdistyy paikallinen ruoantuotanto, maanviljely sekä ruoka- ja käsityökulttuuri. Voit vierailla avoimilla tiloilla maistelemassa kauden raaka-aineista valmistettuja ruokia ja juomia, ostaa paikallisia artesaanituotteita ja täydentää ruokavarastoasi ihanilla paikallisilla antimilla. Voit vaihtaa kuulumisia myös paikallisten ruokatuottajien kanssa ja kysellä paikallisesta maataloudesta ja kulttuurista. 

Ahvenanmaan maaseudulta löydät laadukasta lihaa, meijerituotteita, vihanneksia ja hedelmiä. Voit siis hyvällä omatunnolla ostaa kylmälaukun täyteen paikallistuotteita, joiden alkuperään voit tutustua paikan päällä!

Maaseudun elämykselliset aktiviteetit 

Elämyksiä huokuvat maatilat tarjoavat hauskaa tekemistä koko perheelle. Täällä pääsee silittämään ja tervehtimään eläimiä, ratsastamaan poneilla tai vaikka lähtemään hupaisalle traktorisafarille.  Sadonkorjuujuhla on myös oiva tilaisuus tutustuttaa lapset ruoan alkuperään ja sen tuotantoon. Tapahtuma takaa elämyksiä ja seikkailuja koko perheelle!

Ruotsinkieltä taitaville löytyy myös oma Skördefesten på Åland appi, jonka voit ladata App Storesta tai Google Playsta. Tällä sovelluksella voit kätevästi suunnitella reissusi etukäteen ja tutustua tapahtuman laajaan tarjontaan. 

Viking Linen Sadonkorjuuristeilyt

Viking Line järjestää Sadonkorjuuristeilyn Helsingistä Ahvenanmaalle, jossa sinulla on koko päivä aikaa tutustua saarimaakuntaan ja sen ainutlaatuiseen ja ainoaan kaupunkiin, Maarianhaminaan. Jos otat auton mukaan matkalle, voit kierrellä maaseutua omin päin. Tarjolla on myös opastettuja kiertoajeluita, jotka kuljettavat sinut ympäri kaupunkia.

Sadonkorjuujuhlassa koet elävää pohjoismaista perinnettä, joka tuo paikallisia perinteitä esiin upealla ja ainutlaatuisella tavalla! 

Lue lisää sadonkorjuujuhlasta osoitteesta: skordefest.ax/fi/

Lue myös