d-md-none
Siirry pääsisältöön

Toptaste ravintolasuositukset lokakuulle

Madison

Kauppakeskus AINOAssa sijaitseva ravintola Madison tarjoaa maistuvaa lounasta, illallista, brunssia sekä käy myös hyvin paikaksi esimerkiksi aftereille.

Madisonin tarjoaa newyorkilaista, modernia ja tyylikästä ruokaa. Juomapuoli ei jää kakkoseksi, sillä ravintolasta löytyy laatuviinien lisäksi maukkaita drinkkejä ja hedelmäisiä pitchereitä.

Brunssilla on tarjolla itse leivottuja leivonnaisia: mutakakkuja, amerikkalaiseen tapaan valmistettua omenapiirakkaa sekä muffineja. Brunssipöydästä löytyy myös tuorepuuroja, ribsejä, itse savustettua lohta ja pitkä lista muita makeita ja suolaisia herkkuja.

Kauppakeskus AINOA 3krs Food Garden: Tapionaukio 4, Espoo

Lue myös Madisonista viimeksi tehty artikkeli täältä.

Bistro o Mat

Bistro O mat tarjoaa huolellisesti valmistettua nykyaikaista ruokaa pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön perinteisiä valmistustapoja kunnioittaen. Parhaat tuotteet valitaan sesongin mukaan, mieluiten luomutuotteita ja kotimaisten lähituottajien raaka-aineita.

Viinilista painottuu eurooppalaisiin viineihin, mukana on niin kestävän kehityksen kuin luomuviinejäkin, ja ateriakokonaisuuksiin valitussa viinipaketissamme on aina mukana jokin viinikellarimme harvinaisuuksista. 

Lounas valmistetaan suosittuja perinteisiä kotiruokia nykyaikaisella ja raikkaalla tavalla toteutettuna. Sunnuntaisin brunssilta löytyy runsas monipuolinen alku- ja jälkiruokapöytä, pääruoka tarjoillaan pöytiin.

Kauppakeskus Ainoa 3  krs. Food Garden: Länsituuli 5, 02100 Espoo

Lue myös Bistro o Matin brunssista tehty artikkeli täältä.

Vegoshi

Vegoshi on Suomen ensimmäinen vegaaninen aasialainen ravintola, joka tarjoaa herkullista ja terveellistä ruokaa. Vegoshin perustaja Hoang Len mielestä länsimaissa tarjottava aasialainen ruoka on yleensä liian raskasta, uppopaistettua ja kaikkea muuta kuin terveellistä. Siksi perustettiin Vegoshi, jonka konseptiin on poimittu aasialaisen keittiön herkullisimmat sekä terveellisimmät kasvisruoat.

Vegoshi tarjoaa lounasta sekä a la cartea ja listalta löytyy muun muassa erilaisia bowleja, sushia ja dumblingseja.

Kluuvi Kitchen, Yliopistonkatu 6, 00100 Helsinki

Vegoshin artikkelin löydät täältä.

vegaaninen aasialainen

Old Boy

Viime marraskuussa avattu ravintola Old Boy sijaitsee Ludviginkadulla ja on korealaisesta keittiöstä vaikutteita ottava ruokaravintola.

Listalta löytyy korealaisen keittiön klassikoita, kuten bulgogi, tteokbokki ja korealaiset pannukakut, unohtamatta herkullisia jälkiruokia. Vaikka perinteisesti korealaisessa kulttuurissa niitä ei harrasteta, on täällä haluttu hivellä myös makeita makunystyröitä aterian päätteeksi. Old Boy’n juomalistalta löytyy korealaisen Sōjun ja Makgeollin lisäksi raikasta korealaista olutta, sekä kiehtovia viinejä ympäri maailmaa.

Ludviginkatu 3-5, 00130 Helsinki

Toptasten tekemä artikkeli Old Boysta täällä.

old boy

Hella ja Huone

Hella ja Huone sijaitsee Tampereen keskustassa Aleksanterinkadulla. Ravintola tarjoaa aitoa fine diningia ja siellä yhdistyvät klassisen keittiön reseptiikka, kunnianhimoinen ruoanvalmistus ja kotimaisuudesta ammentaminen.

Pohjoismaisia arvoja mukaileva ruokatarjonta täydentyy kattavalla viini- sekä olutvalikoimalla, johon syvyyttä antaa jokunen kypsempikin viini.

Aleksanterinkatu 31, 33100 Tampere

Toptaste artikkeli löytyy täältä.

Hella & Huone

Hampton Bay

Hampton Bay sijaitsee meren rannalla ja ravintolan terassilla viihtyy kesän auringossa kuin myös viileämmällä kelillä: pöydissä lämmittävät uusiutuvalla energialla toimivat näyttävät biokaasulämmittimet, joissa elävä tuli palaa tunnelmallisesti.

Ravintolan viihtyisä sisätila on ravintoloitsija Tuula Railonkosken suunnittelema. Hamptons-tyylinen kevyt ja vaalea sisustus henkii New Yorkin Long Islandin länsirannikon rantatalojen ajatonta ja hienostunutta lomatunnelmaa. Sisustuksen ohella ravintoloitsijat nostavat ravintolan parhaiksi paloiksi loistavan sijainnin Bulevardin päässä, upean merinäköalan, auringossa kylpevän kattoterassin sekä tietysti keittiön merelliset herkut, simpukat ja lohikeiton.

Hietalahdenranta 6, 00120 Helsinki

Hampton Bayn artikkeli löytyy täältä.

Lue myös