Siirry pääsisältöön

Vegoshi – Suomen ensimmäinen vegaaninen aasialainen ravintola

Kun Vegoshin perustaja Hoang Le muutti opiskelujen vuoksi Vietnamista Suomeen, alkoi hän pian esittää itselleen saman kysymyksen yhä uudestaan: Miksi länsimaissa tarjottava aasialainen ruoka on niin raskasta? Miksi se on usein uppopaisettua ja kaikkea muuta kuin terveellistä? Hoang päätti luoda erilaisen konseptin sen perusteella, miten hän itse halusi syödä. Hän poimi jokaisen aasialaisen keittiön herkullisimmat ja terveellisimmät kasvisruoat ja yhdisti ne Vegoshin uniikiksi konseptiksi. Näin syntyi Suomen ensimmäinen vegaaninen aasialainen ravintola.

– Ei ole vielä tullut eteen asiakasta, joka ei olisi rakastanut maapähkinäkastikettamme! Eli suosittelemme kaikkia ruokia, joihin tämä kastike sisältyy, kuten kesärullia. Harvassa ovat myös ne asiakkaat, jotka eivät rakasta Vegoshin dumplingeja.

Vegoshin perustaja Hoang Le on myös ravintolan pääkokki. Hän on opiskellut yliopistossa logistiikkaa, mistä on suuri etu menekin arvioinnissa ja hävikin minimoimisessa, mikä kuuluu myös Vegoshin filosofiaan. 

– Haluamme luoda kaunista ja maukasta vegaanista ruokaa, joka kelpaa yhtä hyvin myös sekasyöjälle. Meidän mielestämme terveellisen ruuan tulisi olla hyvää – itse asiassa niin hyvää, ettei asiakas edes tajua syövänsä terveellistä ruokaa.

Lue myös