d-md-none
Siirry pääsisältöön

Toptaste suosittelee – Old Boy

Viime marraskuussa avattu ravintola Old Boy on löytänyt tiensä monen ruokadiggarin sydämeen. Jos ei ole vielä osunut omalle kohdalle, anna meidän herättää mielenkiintosi. Old Boy on Ludviginkadulla sijaitseva korealaisesta keittiöstä vaikutteita ottava ruokaravintola.

Listalta löydät korealaisen keittiön klassikoita, kuten bulgogi, tteokbokki ja korealaiset pannukakut, unohtamatta tietysti herkullisia jälkiruokia. Vaikka perinteisesti korealaisessa kulttuurissa niitä ei harrasteta, on täällä haluttu hivellä myös makeita makunystyröitä aterian päätteeksi. Old Boy’n juomalistalta löydät varmasti uusia tuttavuuksia, korealaisen Sōjun ja Makgeollin lisäksi raikasta korealaista olutta, sekä kiehtovia viinejä ympäri maailmaa.

korealainen ruoka

Lohturuokaa syksyn pimeneviin iltoihin

Old Boy’n ruokaa kuvaa parhaiten vanha sananlasku: korealaiset syövät suullaan, kiinalaiset vatsallaan ja japanilaiset silmillään. Annokset ja menut ovat rakennettu helposti jaettaviksi kaikkien pöydässä istuvien kesken ja heidän omilla sivuillaankin kehotetaan seuraavasti: ’’älä epäröi tilata kaikkea ja paljon!’’

Keittiömestari – ravintoloitsija Hanne Honkaselta kysyttäessä, miten hän kuvailisi syksyn uutta menua, kertoo hän sen olevan rehellistä lohturuokaa. Ja sitä se tosiaan onkin. Ei voi mennä pieleen, jos laittaa pöydän koreaksi seuraavilla herkuilla: tempura kuorrutetut ravunpyrstöt höyryävissä sämpylöissä, syntisen herkulliset friteeratut kanansiivet ja suussa sulava tartarherkku, joka lepää tuhdilla soijaemulsio pedillä – tietysti Helsingin parhaaksi kehutun kimchin kera! Unohtamatta korealaiseen tyyliin makealla soijakastikkeella glaseerattua possunposkea tai vaikka Old boy’n annos Donkkaseu, paneroitu ja uppopaistettu lihaisa sieni ”pihvi”.

Lopuksi, ajattelepa herkkupalaa, jossa perinteikäs puffet jäätelö on saanut rakkauslapsen Snickers-patukan kanssa omenapuun alla, tämä ihanuus on Old Boy’n Omena jälkiruoka. Nälkäisenä et tule ravintolasta lähtemään ja tunnelmaltaan Old Boy on täydellinen sekä hämyiselle ja romanttiselle illalliselle että työporukan after workeille, tai vaikkapa koko suvun yhteiselle juhlalle!

Lue myös