d-md-none
Siirry pääsisältöön

Storyville – maailmanluokan jazzklubi Helsingissä

Storyville on vanhaan hiilikellariin perustettu New Orleans-tyylinen jazzklubi. Louisianan New Orleansissa oli aikoinaan punaisten lyhtyjen alue, jossa jazzin arvellaan syntyneen. Kaupungin silloinen pormestari William Story sulki pahennusta herättäneen alueen, jonka jälkeen sitä alettiin kutsua Storyvilleksi. New Orleansissa paikkaa ei enää ole, mutta Helsingissä kylläkin. Täälläkin Storyville herättää pahennusta soittamalla pelkästään iloista Happy Jazzia niin sanottujen vakavasti ajattelevien piirien kauhuksi”, kertoo Palomäki.

Ravintola vanhoine tiiliseinineen on säilynyt lähes muuttumattomana 27 vuoden ajan. ”Voisi melkein sanoa, että Storyville on instituutio”, pohtii Railonkoski.

Poliitikot presidenttiä myöten ovat vierailleet tällä etu-töölöläisellä jazzklubilla. ”Eräs Storyvillen kanta-asiakas on kiitellyt isäämme Storyvillen perustamisesta – hänen mukaansa Helsinki ei olisi Helsinki ilman Storyvilleä.”

Viikoittaisen ohjelman lisäksi Storyvillessä järjestään elämyksiä pitkin vuotta. Erääksi unohtumattomimmaksi konseptiksi Railonkoski nostaa esiin 20-luvun hengessä järjestettävät Great Gatsby -uuden vuoden bileet, joissa samppanja virtaa ja ihmiset ovat pukeutuneet teeman mukaisesti parhaimpiinsa.

Storyville on myös kansainvälisesti erittäin tunnettu ja se on rankattu yhdeksi Euroopan parhaista jazzklubeista. Arvostettu jazz-lehti Downbeat julkaisee vuosittain listan maailman parhaista jazzklubeista ja Storyville on päässyt lehden World’s Top Jazz Venues listalle jo kolme kertaa!

Suomalaisten jazztaitureiden lisäksi monet ulkomaiset huippumuusikot ovat soittaneet Storyvillessä. ”Gregg StaffordBen WatersUlf SandströmWendell BruneusWiley CousinsTricia Butte ja Leroy Jones esiintyvät edelleen säännöllisesti meillä”, hehkuttaa Palomäki.

Tälle kesälle ei vallitsevan tilanteen vuoksi ole ulkomaalaisia artistikiinnityksiä tehty, mutta Storyvillen terassilla päästään nauttimaan suomalaisesta jazz-osaamisesta. Ohjelma järjestetään tänä kesänä täysin ulkona ja Railonkoski toivookin, että terassi madaltaa uusien asiakkaiden kynnystä tulla nautiskelemaan Storyvillen leppoisasta tunnelmasta. Sunnuntaisin järjestetään grillibileet, joissa asiakkaita viihdyttää vaihtuva DJ ja saksofonisti ja vatsan täyttää uudessa hiiligrillissä valmistetut herkut!

Lue tästä myös Happy Hour Restaurantsin tarina.

Lue myös