d-md-none
Siirry pääsisältöön

Happy Hour Restaurants tekee Helsingistä hauskemman

Happy Hour Restaurants ei syntynyt tyhjästä. ”Meidän perheellämme on ollut ravintoloita aina siitä lähtien, kun täytin 15 vuotta. Olen suurin piirtein kasvanut ravintoloissa”, kertoo Palomäki.

”Isällämme Jorma Railonkoskella oli aikoinaan ravintola Tapiolassa, jossa hän järjesti jazziltoja. Hän haaveili omasta jazzklubista ja lopulta perusti Storyvillen vanhaan etu-töölöläiseen hiilikellariin 27 vuotta sitten”, jatkaa Railonkoski.

Happy Hour Restaurantsin perustamisen myötä siskokset pääsivät jatkamaan isänsä elämäntyötä. Nykyisten ravintoloiden – Storyvillen, Rymy-Eetun, Hampton Bayn ja Kauppatorin laiturin – lisäksi perheyhtiöllä on ollut niin rokkibaaria kuin nuorten yökerhoa. ”Olen tehnyt näiden eteen paljon töitä. Yrittänyt, onnistunut, epäonnistunut, tutustunut upeisiin ihmisiin, kuunnellut musiikkia ja pitänyt hauskaa kaikissa ravintoloissamme”, summaa Palomäki yrittäjätaivaltaan.

Luovaa työtä elämysteollisuudessa

Vaikka oman yhtiön perustamisen myötä mainostoimiston ovet sulkeutuivat, ei siskosten palo luovaa työtä kohtaan sammunut. Elämysteollisuus, kuten Railonkoski toimialaansa kuvaa, on yhtä lailla itsensä toteuttamista, siinä missä mainonnan suunnittelu. Kaikki ravintolat konseptoidaan suunnittelua myöten itse ja matala organisaatiorakenne mahdollistaa luovat kokeilut. Asioita on tehty alusta asti omin voimin. Happy Hour Restaurantsilla oli aikanaan oma legendaarinen asiakaslehti, Happy Hour News, jota Railonkoski graafikkona taittoi. Lehdessä esiteltiin ravintoloiden ohjelmatietoja, tarinoita ja uutisia. Sosiaalisen median myötä lehden sisällöt siirtyivät verkkoon. ”Paljon on muuttunut 20 vuodessa”, naurahtaa Railonkoski, mutta vakavoituu pian, sillä ei pelkästään digitalisoituminen, vaan myös tämän kevään koronakriisi on pakottanut yrittäjiä ajattelemaan luovasti.

Ruokaterasseja meren äärellä tai puistomaisemassa

Happy Hour Restaurants on koronan myötä tuonut keittiöt ulos ja kehittänyt terassiensa ruokatarjontaa. Storyvillen terassille on hankittu uusi hiiligrilli, jonka odotetaan houkuttelevan myös ohikulkijoita ja uusia asiakkaita pistäytymään terasilla. Hampton Baysta hiiligrilli löytyy jo entuudestaan – nyt se otetaan tehokäyttöön. Oman säväyksensä ulkona syömiselle tuo terassien ainutlaatuiset miljööt: Hampton Bay tarjoilee puitteet mereen laskevan ilta-auringon ihailuun ja Storyville hurmaa viehättävällä puistomaisemallaan.

Kun kysyn, mitä Railonkoski odottaa tulevalta kesältä, hän on hetken hiljaa, ennen kuin vastaa. ”Toivon, että ihmiset uskaltaisivat taas käydä ravintolassa. Avajaispäivän perusteella tilanne näyttää lupaavalta. Olen toiveikas.”

Tutustu Happy Hour Restaurantsin terasseihin

Storyville – “Happy Jazz & Happy People”

Storyville on vanhaan hiilikellariin perustettu New Orleans -tyylinen jazzklubi. Storyville on kansainvälisesti erittäin tunnettu ja se on rankattu yhdeksi Euroopan parhaista Jazzklubeista. Esiintyjinä nähdään vuosittain myös ulkomaalaisia artisteja. Kesä tuo tullessaan sunnuntaisin järjestettävät grillibileet, joissa tunnelmaa luo DJ ja saksofonisti ja vatsan täyttää hiiligrillin herkut.

Museokatu 8, 00100 Helsinki

Hampton Bay – Helsingin kaunein auringonlasku

Hampton Bay sijaitsee upealla paikalla meren rannalla. Ravintolan viihtyisä sisätila on Railonkosken suunnittelema. Hamptons-tyylinen kevyt ja vaalea sisustus henkii New Yorkin Long Islandin länsirannikon rantatalojen ajatonta ja hienostunutta lomatunnelmaa.

Kattoterassilla vietetään lauantaisin uutta Bubbel-kesäklubia, jossa DJ soittaa kesäistä bilemusiikkia iltapäivästä iltakymmeneen asti. Sundeck-baarissa on lauantaisin kupliva Happy Hour klo 16-17. Aurinkoisen terassin lisäksi Hampton Bay toimii veneilijöiden omana drive-in-ravintolana. Tavallinen take away on saatavilla myös läpi kesän. Nauti Hamptonin herkuista joko paikan päällä, veneessä, saaressa tai vaikka puistossa!

Hietalahdenranta 6, 00120 Helsinki

Kauppatorin Laituri – Terassiravintola paraatipaikalla

Kauppatorin Laituri on yli 250-paikkainen terassiravintola, joka sijaitsee aivan Kauppahallin vieressä Lyypekin laiturissa. Tänä kesänä terassi aukeaa juhannusviikolla edessä olevan työmaan valmistuttua. Sijainti vilkkaan Kauppatorin kupeessa on ihanteellinen. Aurinko paistaa terassille koko päivän ja merellinen Helsinki tarjoaa hulppeat näkymät.

Eteläranta, 00170 Helsinki

Lue myös