d-md-none
Siirry pääsisältöön

Eduskuntatalon takana sijaitseva Happy Jazz Club Storyville on rankattu yhdeksi Euroopan parhaimmista jazzklubeista. Storyville viihdyttää asiakkaita kotimaisilla ja ulkomaisilla jazz-yhtyeillä. Voisi jopa sanoa, että Storyville ravitsee vatsaa ja sielua, sillä tarjolla on paitsi hyvää musiikkia, myös maistuvaa ruokaa ja juomaa. Ei siis ihme, että Storyville on lunastanut paikkansa ehdottomana legendana Helsingin musiikki- ja ravintolakentässä. Storyville on Happy Jazz-place, koska ihmisillä pitää olla hauskaa!

Vuonna 1934 perustettu arvostettu Downbeat-jazzlehti julkistaa vuosittain listan maailman parhaista jazzklubeista. Valitsijakaarti muodostuu lehden lukijoista ja kriitikoista. Storyville on päässyt lehden World’s Top Jazz Venues -listalle jo kolme kertaa Storyvillen 27-vuotisen historian aikana!

Mistä kaikki sai alkunsa?

Storyville on perheyritys, joten pyysimme yrityksen perustajaa Jorma Railonkoskea kertomaan Storyvillen syntyhistoriasta. ”Hyppäsin mukaan ravintolabisnekseen 40 vuotta sitten rakennusalalta. Suunnittelin aluksi jazz-klubia Tapiolaan Keskustornin huipulle, mutta sijainti ei tuntunut hyvältä. Parin vuoden kuluttua minulle tarjottiin Museokadun tiloja ja minulle tuli heti tunne, että tämä paikka vain odottaa hyvää liikeideaa. Minulta sellainen löytyi valmiiksi takataskusta, joten Jazzklubin perustamista Museokadun kulmaan ei tarvinnut kauaa miettiä.

Kukaan ei aluksi uskonut bisnesideaani ja kovasti oli valloillaan epäilystä, voiko jazzklubia pyörittää Helsingissä ilman valtion tukea. Eräskin Yleisradion toimittaja kysyi minulta avajaisissa, että entä jos paikka ei menestykään, mitä sitten? Vastasin hänelle, että en ole sitä edes miettinyt, koska minun ei tarvitse. Ja oikeassa olin, sillä Storyville lähti liitoon kuin raketti – ja hyvin meillä menee edelleen.

Storyvillestä on tullut vuosikymmenten saatossa instituutio. ”Meillä ei ole vaikeuksia saada tänne soittajia ulkomailtakaan, koska meidät tunnetaan eli imua on!”

Aukioloajat

Osoite

Museokatu 8, 00100 Helsinki

Happy Jazz Club Storyville

Museokatu 8, 00100 Helsinki, Suomi

Lue myös