d-md-none
Siirry pääsisältöön

Millainen ravintola Fotografiska on?

Ravintola Fotografiska toimii net zero -periaatteella. Käytämme luovia ruoanlaittomenetelmiä, emme tuhlaa raaka-aineita emmekä tuota jätettä. Kaikelle kukasta juureen tai nenästä häntään löytyy käyttöä – niin keittiössä kuin baarissakin. Siitä vähän, mitä jää jäljelle, tulee kuitenkin yhdessä yössä kompostia, joka kiertää takaisin pelloille ja viljelyalalle. Pyrkimyksemme on palkittu Michelin Green Star -palkinnolla.

Visiomme avulla – innostaa tietoisempaa tapaa aistia maailmaa – kiinnitämme huomiota siihen, mitä syömme ja juomme, ja yritämme ohjata ihmisiä kohti kestävämpiä tapoja. Hyödynnämme mahdollisimman paljon vastaan tulevia tuoreita paikallisia raaka-aineita, olipa kyseessä keittiössä annoksen valmistus tai baarin takana cocktailin sekoittaminen. Ravintolassa syntyneet minimaaliset ruokajätteet laitetaan kompostilaatikkoon, jossa ne muuttuvat kompostiksi 24 tunnin sisällä. Tämä puolestaan ​​annetaan maanviljelijöille, jotka toimittavat ravintolaan raaka-aineita, tai muille ravintoloille, jotka esimerkiksi kasvattavat yrttejä paikan päällä.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Menumme vaihtuu aina sesongin mukaan ja nyt seuraavaksi on tulossa kesämenu, joten suosittelemme ehdottomasti maistamaan sitä.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia?

Koko filosofiamme ja olemassaolomme kietoutuvat kestävään kehitykseen ja yritämme ohjata ihmisiä vastaamaan siihen. Keittiössä ja baarissa käytämme kaikkia raaka-aineita kukista juureen ja nenästä häntään. Kaikki mitä jää yli, löytää tiensä kompostiin ja takaisin pelloille. Kasvatamme yrttejä, säilömme sesongin tuotteita ja pidämme mehiläisiä kattopuutarhassamme, jotta hyvästä ruoasta nautitaan kestävästi ja mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä.

Pääkokki ja ruokamme sielu on Peeter Pihel, ravintoloide kestävän kehityksen puolestapuhuja, jolla on monipuolinen ura (Pädaste, Fäviken Magasinet, Fulgurance). Kristjan Kiho vastaa kausiluonteisesta ja ainutlaatuisesta viinilistastamme.

Mikä on keittiömestarinne motto?

Lehdestä juureen, nenästä häntään. Kaikelle kukasta juureen tai nenästä häntään löytyy käyttöä – niin keittiössä kuin baarissakin.

Aukioloajat

Ti-pe 18:00-23:00
La 14:00-23:00

Aukioloajat päivittyy kesällä, joten tarkista täältä: www.tallinn.fotografiska.com/en/restaurants/fotografiska-restaurant

Osoite

Telliskivi 60a-8, Harju 10412, Tallinna, Viro

Sähköposti

Puhelinnumero

+372 5745 0922

Fotografiska restaurant

Telliskivi 60a-8, Tallinn, Viro

Lue myös