Siirry pääsisältöön

Kasvisruoka kiinnostaa – Anne’s Vege avautuu kauppakeskus AINOAan

Espoon ensimmäinen kasvisruokaravintola Anne’s Vege avautui kauppakeskus AINOAassa 1. huhtikuuta. Aallon harjalla olevan kasviruokatrendin lisäksi myös ravintoloissa syöminen on suositumpaa kuin koskaan ennen. Ei siis ihme, että kasvisruokaravintola oli kauppakeskuksen tutkimuksessa kävijöiden ykköstoive.

”Todella mukavaa avata ravintola juuri Tapiolaan, jossa on minulle erityinen henki – kuin kotiin tulisi. Kauppakeskuksen tutkimuksen mukaan tänne oli toivottu nimenomaan kasvisravintolaa, joten tuntuu hienolta avata paikka senkin takia, että se on niin toivottu. AINOAssa käy tiedostavaa väkeä”, kiittelee Anne’s Vegen perustaja Anne Saarenoja

Anne’s Vege siirtyy Tapiolaan Matinkylästä, joten jatkossa Annen kiiteltyä ruokaa saa vain AINOAsta. 32-paikkaisen ravintolan tarjooma perustuu noutopöytään, ja aterian hinta määräytyy annoksen painon mukaan. Ravintolan kaiken toiminnan ytimessä vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys, jotka ovat kuluttajille yhä tärkeämpiä valintakriteereitä. Take away -astiat ovat biohajoavaa sokeriruokojätettä ja kannet 80 prosenttista kierrätysmuovia. Ruokaa voi ostaa mukaan myös omiin astioihin. Ruoassa ei käytetä mitään lisäaineita, gluteenia tai valkoista sokeria, ja kaikki ruoka on vegaanista ja paikan päällä valmistettua. Raaka-aineet ovat myös luomua saatavuuden mukaan ja kesän alussa valikoimaan on tulossa myös biodynaamisia tuotteita.

”Noutopöydän ruokahävikki on käytännössä nolla, sillä ihmiset syövät sen mitä ovat lautaselleen valinneet. Myös keittiön puolelle pyrimme minimoimaan hävikin”, kertoo Saarenoja.

Kasviruoka ja ravintoiloissa syöminen suositumpaa kuin koskaan

Kasvisruoka ei ole koskaan ollut niin pinnalla kuin nyt. Tilastokeskuksen kulutustutkimuksen aineisto vuosilta 2012 ja 2016 todentaa, että maltillinen lihattoman ruokavalion yleistyminen on yleistymässä ja trendi leviää hitaasti pääkaupunkiseudulta myös muualle Suomeen. Molempina tarkasteluvuosina 25-34-vuotiaiden ikäryhmässä on eniten kotitalouksia, jotka eivät ostaneet lihaa tai lihavalmisteita lainkaan. Myös ravintoloissa syöminen on lisääntynyt kahden viimeisen vuoden aikana, ja ravintoloissa käyvien osuutta nostaa erityisesti naisten ravintolaruokailun yleistyminen, kertoo Maran ravintolaruokailun tutkimus viime syksyltä.

20 vuotta kasvisruoka-alaa seurannut Anne Saarenoja voi todentaa trendin.

”Uskon vanhaan Hippokrateen fraasiin “Olkoon ruoka lääkkeesi ja lääke ruokaasi”. Olipa oma ruokavalio mikä tahansa, on kaikkien hyvä syödä enemmän kasviksia, ja olemme pyrkineet tekemään sen mahdollisimman helpoksi. Täällä puoli kiloa päivässä on erittäin helppo saavuttaa”, sanoo Saarenoja.

”Anne’s Vegen kaltainen ravintola oli asiakkaidemme suuri toive, joten olemme todella iloisia sen avautumisesta meillä. Hyvän arjen valinnat, kierrättäminen ja hävikin vähentäminen ovat keskeisiä myös kauppakeskuksen omassa toiminnassa”, kertoo AINOAn kaupallinen johtaja Marja-Liisa Neuvonen.

Lokakuussa valmistuvan kauppakeskuksen laajennuksen myötä ravintolatarjonta täydentyy entisestään, kun AINOAan avautuu uusi 1500 neliömetrin ravintolamaailma. Tuolloin AINOAssa palvelevat muun muassa Bistro o Mat, Friends & BRGRS, Momotoko ja Madison Gastro & Wine.

Lähde: https://cisn.co/2WAIOTl

Lue myös