d-md-none
Siirry pääsisältöön

Finnjävel Sali ja Salonki

Salonki – omaleimainen tulkinta suomalaisesta fine diningista

Salongissa sukelletaan syvälle suomalaisuuteen, esitellään omaleimainen tulkinta suomalaisesta fine diningista ja ennen kaikkea tehdään suomalaisesta perinneruoasta salonkikelpoista. Intiimi Salonki kätkee oviensa taakse normaalitilanteessa 30 asiakaspaikkaa.

Annoksissa leikitellään mauilla, tuoksuilla ja ulkonäöllä: maku ja tuoksu saattavat johdatella ruokailijan lapsuutensa rakkaiden makumuistojen äärelle, mutta annoksen esillepano ja tekstuuri eivät jätä tulkinnanvaraa siitä, että edessä on huippukokkien taidonnäyte. Juomapuoleen on panostettu samalla mitalla ja sommelierin kekseliäisyyttä punnitaan, kun lasiin halutaan kaataa sopiva viini asteen verran paremmalle lihapiirakalle.

Salongin kasuaalimpi sisar – Sali

Salongin kasuaalimpi sisar luottaa rehtiin, suurella sydämellä tehtyyn ruokaan ja suomalaisiin klassikoihin. Sali muistuttaakin tyyliltään enemmän vanhaa Etelärannan Finnjäveliä.

Annoksissa on selkeästi tunnistettavia muotoja, mutta tulkinnat eivät kuitenkaan ole tylsän tavallisia, sillä esimerkiksi karjalanpaisti tarjoillaan rullana. Normaalitilanteessa Salissa tarjoillaan illallisen lisäksi lounasta, joka on saanut osakseen suurta suosiota alusta asti. Inspiraatiota on haettu kouluruoista ja nostalgiset tilliliha, kalapuikot ja kanaviillokki vetävät alueen lounastajia ja Taidehallin vierailijoita puoleensa. 

Lue myös Toptasten ravintolaesittelyt:

Finnjävel Sali

Finnjävel Salonki

Lue myös