d-md-none
Siirry pääsisältöön

Anders Löfmanin päässä on monta hattua

Anders Löfmanin rooli neljän helsinkiläisen ravintolan toimitusjohtajana ei ole alalla ihan tavanomainen: peukun alta löytyy persoonallinen rypäs ravintoloita klassikoista uniikkiin kahvilaan ja kortteliravintolaan eli ravintolat Carelia, Kuu, KuuKuu sekä kahvila TinTinTango. – Kaikilla on oma identiteettinsä ja vankkumaton asiakaskuntansa, Anders kertoo.

Työkokemusta tiskarista toimitusjohtajan tehtäviin

Anders ei ole ravintola-alalla eilisen teeren poika. Työkokemusta on kertynyt reilut parikymmentä vuotta monenlaisista tehtävistä. – Olen tehnyt vuosien varrella töitä hyvin eri tyyppisissä ravintolakonsepteissa ja työkokemusta on niin tiskarin kuin toimitusjohtajankin tehtävistä ja kaikkea siltä väliltä. Se on pelkästään hyvä asia ja antaa perspektiiviä ravintolaprosesseihin ja liiketoiminnan ymmärrykseen.

Hyvä imu työmarkkinoilla

Toimitusjohtajan roolissa Anders toimii niin hr-päällikkönä, talousjohtajana kuin myynnin ja markkinoinninkin parissa. – Tärkein tehtäväni on ennen kaikkea vaikuttaa henkilöstön arkeen, että heillä on hyvät edellytykset suoriutua päivittäisistä töistään. Meidän tavoitteemme on olla alan houkuttelevin työnantaja vuoteen 2020 mennessä ja olemme tyytyväisiä, että meillä on jo nyt hyvä kaiku työmarkkinoilla. Meille halutaan töihin ja olemme voineet valita parhaat tekijät, Löfman kiittelee.

Löfman kuvailee itseään uudistajaksi. – Ravintoloidemme liikevaihto ja kannattavuus ovat kehittyneet yli alan keskiarvon, mutta tavoitteet ovat korkealla ja jatkamme strategian hiomista huippuunsa. Fokusoimme kaikissa ravintoloissa vahvasti asiakaskokemuksen kehittämiseen.

Carelia Brasserie on klassikkoravintola ja viinibaari, jossa on ranskalainen keittiö ja huikea viinivalikoima, jonka taustalla on oma viinimaahantuonti

Ravintola Kuu on suosittu suomalainen ravintola, joka on perustettu vuonna 1966

Ravintola KuuKuu on paikallinen bistro & baari, joka keskittyy paikalliseen ja pohjoismaisiin ruokiin.

TinTin Tango on legendaarinen kahvila Töölön sydämessä, joka on tunnettu ympärivuorokautisesta aamiaisestaan.

Teksti: Mia Heiskanen

Lue myös