Kuu

Helsinki

/

Nice dining

/

Ranskalainen

Ravintolaelämyksiä jo vuodesta 1966

Ravintola Kuu avattiin Töölönkadulle toukokuussa 1966. Ravintolan osuva nimi viitannee aikakauden avaruustoimintaan sekä kuulentojen ajankohtaisuuteen. Aiemmilla 1900-luvun vuosikymmenillä ravintolan tiloissa toimi mm. Töölönlahdella sijainneen Suomen Sokeri Osakeyhtiön sauna. 

Jo alusta alkaen hivenen ranskalaisvaikutteinen Kuu on ollut varsinkin töölöläisten asiakkaiden rakastama, ja nyt Kuuhun matkataan jo toisessa tai jopa kolmannessa sukupolvessa. Ja jopa Atlantin takaa!  

Ravintolan sijainti vehreässä Töölönkadun ja Kivelänkadun kulmauksessa Hesperian puiston ja Oopperatalon läheisyydessä on rauhaisa ja vaivaton löytää. Ravintolan sisustuksessa yksinkertainen muoto ja harmonia kohtaavat. Lasitettu terassikatos houkuttelee levähtämään ja rentoutumaan myös talviaikaan. 

Talon erikoisuus:

Oma viiniagentti 

Ravintola Kuun viinivalikoimasta vastaa pitkän linjan ammattilainen, viiniasiantuntija, sommelier Tuomo Laitinen. Careliawines hakee ympäri Eurooppaa viinejä. Suuri osa viineistä tulee pieniltä, itsenäisiltä viljelijä-tuottajilta, joiden viinit ovat uskollisia alkuperälle ja rypäleelle.  

Aukioloajat

Ma–Pe 11.30–24

La 14–24

Su 14–22

Osoite

Töölönkatu 27 00260 HELSINKI

Chef

Lukas Hemnell

Lukas Hemnell on unelma-ammatissaan. - Olin kuusivuotiaana äidin kanssa Hesarin jutussa, jossa leivoimme yhdessä pipareita. Kerroin jo silloin toimittajalle, että minusta tulee isona kokki. Lukas kertoo kiinnostuneensa ruuanlaitosta nimenomaan äitinsä ansiosta ja hän on aina tehnyt paljon ruokaa kotona. Työssä hänelle ovat tärkeitä kollegat ja rakkaus ruokaan. Lukas nauttii siitä, että voi tehdä maistuvaa ruokaa hyvistä raaka-aineista. Ravintola Kuussa raaka-aineet ovatkin aina korkealuokkaisia ja keittiössä käytetään paljon lähiraaka-aineita, kuten metsistä kerättyjä sieniä ja marjoja, lähivesien kaloja ja vapaasti laiduntavien lehmien lihaa Porvoosta. Näin ravintola Kuu pyrkii omalta osaltaan toimimaan eettisesti.  

"Ruokaa hyvien raaka-aineiden ehdoilla"

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi:  

Suolaa ja perunoita. Peruna on suomalaisten perusraaka-aine, mutta moni ei ole tullut ajatelleeksi, kuinka herkkä ja hieno raaka-aine se on tai kuinka paljon erilaisia perunalajikkeita on olemassa. Suola on hyvä perusmauste. 

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Töölönkatu 27 00260 HELSINKI