Kuu Kuu

Helsinki

/

Nice dining

/

Kortteliravintola

Suomalainen kortteliravintola, joka suosii luomua sekä tuoreita, kotimaisia raaka-aineita.

Ravintola KuuKuu on hyvän ruoan kotimainen kortteliravintola. KuuKuun ruokatyyli on sopiva sekoitus perinteisiä makuja ja modernia keittotaitoa. Kaikki ruoka valmistetaan tuoreista raaka-aineista käsityönä. KuuKuu on siis helposti lähestyttävä ravintola, joka on avoinna seitsemän päivää viikossa.  

KuuKuun keittiössä valmistuu hyvin tehtyä perusruokaa. Perustana ovat tuoreet, hyvät raaka-aineet, jotka käsitellään alusta saakka itse. Suomalais-skandinaavisia klassikoita ovat esimerkiksi toast Skagen –katkarapuleipä, lohikeitto ja pippuripihvi. Nykyaikaisempaa tyyliä edustavat keittiömestari Christian Sippelin suunnittelema 25-vuotismenu ja HelsinkiMenu, joka on palkittu vuoden 2014 parhaana. 

Tärkein tehtävämme on täyttää ja jopa ylittää asiakkaan odotukset.

Viihtyisässä baarissa voi laatujuomien kanssa nauttia omassa keittiössämme valmistettuja sopuhintaisia pikkuannoksia. Baarin juomavalikoiman erikoisuuksia ovat runsas valikoima pienpanimoiden oluita ja luomujäätee. Tummapaahtoisen juhlakahvin on sekoittanut Johan & Nyströms –paahtimo. Kahvia voi ostaa myös kotiin. 

Aukioloajat
Ma–To 11.30–23
Pe 11.30–24
La 12–24
Su 12–22 
Osoite
Museokatu 17, 00100 Helsinki

Chef

Christian Sippel

Christian Sippel kertoo kalastaneensa ja metsästäneensä pienestä pitäen. Kokkikouluun hänet ilmoitti salaa oma äiti, joka paljasti asian päivää ennen koulun alkua. Äiti oli tehnyt hyvän päätöksen, sillä Christian nauttii saadessaan työskennellä ruuan parissa. Christian kertoo työskennelleensä ennen KuuKuuta kuusi vuotta ravintola Kuussa. 

Motto: Jos jokin ei toimi, laitetaan se toimimaan!

Christianille tärkeintä työssä on se, että tiimi tekee työtä hyvällä fiiliksellä ja viihtyy, sillä hyvä fiilis näkyy aina lopputuloksessa. ” Jokainen joutuu tällä alalla aika ajoin venymään, joten työssä viihtymisellä on todellakin merkitystä. Kaikkia ympärillä olevia ihmisiä on myös kohdeltava tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti. Kun työtä tehdään hektisesti pienessä tiimissä, kaikkien on puhallettava yhteen hiileen”. Christerin mukaan niin keittiössä kuin salissakin työskentelevien tärkein tehtävä on täyttää ja jopa ylittää asiakkaan odotukset kaikilta osin - riippumatta siitä millaisia odotukset ovat. Ruuanlaitossa Christian haluaa käyttää mahdollisimman paljon luomuraaka-aineita. 

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? 

Ottaisin mukaan kukon ja kanan. Kana munii ja yhdessä ne lisääntyvät, jolloin luomuruoka olisi saarella taattu. 

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite
Museokatu 17, 00100 Helsinki