d-md-none
Siirry pääsisältöön

Aito korealainen illallinen rakentuu ruoalle, juomalle ja yhdessäololle

Vihdoin rehti korealainen ravintola keskelle Helsinkiä! Ragusta ja Shelteristä tutut ravintoloitsijat Antti Asujamaa ja Lennart Sukapää yhdessä Hanne Honkasen sekä Jan-Martin Rossin avasivat Old Boy BBQ:n Ludviginkadulle 5. marraskuuta.

– Ollaan pidemmän aikaa pyöritelty ajatusta laadukkaasta korealaisesta paikasta. Se että tila löytyi näinkin läheltä Ragua oli korkeampien voimien ansiosta, Asujamaa nauraa.

Perustajat poimivat maailmankuulun korealaisen keittiön oppeja paikan päältä. Oppimatka Etelä-Koreaan paikallisen kokkiystävän Bona Kimin opastuksella tutustutti heidät upeaan korealaiseen gastronomiaan ja paikallisten ruokailuhetkien taikaan.

– Loistavan ruoan yhteydessä yleisesti hillityt korealaiset puhkesivat kukkaan, Honkanen kertoo.

Aitoja makuja ilman kompromisseja

Old Boyn keittiön tähti on sen hiiligrilli. Uunin liekeissä kypsennetään kaikki lihat, merenelävät ja kasvikset täydellisyyteen pyrkien. Jaettavaksi tarjotut pääruoka-annokset tarjoillaan pöytiin käsintehdyissä keraamisissa hiilipöytägrilleissä. 

Ruokalistan valmiiksi luodut, Old Boy BBQ -setit LAND, SEA ja SOIL sisältävät pääruoka-aineena lihaa, kalaa tai kasviksia. Saatavilla on lisäksi yksittäisiä korealaisen keittiön klassikoita, kuten bulgogi, fried chicken, mandut sekä kuuluisat korealaiset pannukakut. Ruokalistalta löytyy myös räätälöidyt neljän ja kuuden ruokalajin menut. Myös kasvissyöjille ja vegaaneille on tarjolla neljän ruokalajin menu.

Korealaiseen ateriaan vahvasti kuuluvat elementit, kuten tuore kimchi, riisi ja vaihtelevat lisukkeet tarjoillaan aina pääruoan ohessa. Mukana on myös maustekastikkeita, pikkeleitä, salaatteja ja kimchejä. Näin annoksen voi tuunata juuri omaan suuhun sopivaksi.

– Korealaisesta keittiöstä löytyy suomalaisille uusia sekä perinteisempiä makuja, keittiömestari Honkanen sanoo.

Juomista korealaiset klassikot riisiviina soju sekä maitomainen makkoli tarjoavat varmasti jotain uutta. Viini- ja olutlista esittelee laadukkaita rypälejuomia sekä kotimaisten pienpanimoiden oluita.

– Meille voi tulla nauttimaan myös pari pienempää annosta ja olutta. Kuivin suin Old Boystä on käytännössä mahdoton lähteä, Asujamaa sanoo.

Hymy huulella ravintolasta poistuvat seurueet takaa Old Boy BBQ:n rento, ystävällinen ja asiantunteva henkilökunta.

Teksti: Joonas Ranta

Lue blogivierailustamme Oldboy BBQ:ssa!

Ravintoloitsija Antti Asujamaa ja keittiömestari Hanne Honkanen kohottavat maljan ovensa avaavalle Oldboy BBQ:lle.

Oldboy BBQ
Ludviginkatu 5, 00130 Helsinki
+358 10 207 3000
reservations@oldboy.fi
www.oldboy.fi

Lue myös