d-md-none
Siirry pääsisältöön

There’s a new Korean in town!

Sisään tullessamme ensimmäisen salin puolella seiniä koreili upea muraaliteos. Meille kerrottiin, että seinä oli Taneli Stenbergin käsialaa, ja maalauksen aiheet oli napattu valokuvista, jotka oli otettu kun Oldboyn takana olevista tahoista Antti Asujamaa ja keittiömestarina toimiva Hanne Honkanen kävivät hakemassa inspiraatiota Koreasta.

Istahdimme pöytään odottelemaan mitä tuleman pitää. Ensimmäisenä ällisteltiin sisustusta, joka oli jotain aivan omaa luokkaansa. Hetken päästä pöytään saapuikin tuttu naama, nimittäin ihana Nina Enroth Kaheli Designista. No se selittikin asian! Olen Ninan ja hänen yhtiökumppanin Annika Salosen kanssa tehnyt aikoinaan yhden projektin, ja ihailin jo silloin heidän työnsä jälkeä. Yksityiskohdat, joista jokainen on maulla toteutettu, kuitenkin täysin pelkäämättömästi ja ilman rajoja. Tässä tulee muutama kuva designista. Mutta, ensinnäkin tietty luonnossa ovat nämä kaikki yksityiskohdat vielä upeampia ja lisäksi Antti paljasti, että kokonaisuudesta puuttuu vielä joitakin elementtejä. Joten suosittelen ihan omaa käyntiä täyden kokemuksen saamiseksi.

Sisustuksen loihti Nina Ehnroth ja Annika Salonen Kaheli Designista

Antin ja Hannen lisäksi Oldboyn omistajiin kuuluu myös Ragusta ja Shelteristä tuttu Lennart Sukapää sekä ravintolapäällikkönä toimiva Jan-Martin Rossi. Jan-Martin vastaa myös illan aikana aivan upeaksi koetusta juomapuolesta. Pöytään tuotiin sellainen kattaus laatua, että varmastikin vaativimmatkin herkuttelijat saivat täyden nautinnon. Saimme nauttia shampanjaa, kahta eri upeaa valkoviiniä, kahta punaviiniä, ja tietty Sojua sekä korelaista liköörin kaltaista jälkiruokaviiniä. Ja nyt kun latailin näitä kuvia tänne niin en yhtään ihmettele, että ollaan istuttu siellä yli viisi tuntia! Tämä kattaus oli fantastinen.

Tarjoilijamme kuvaili korealaista illallistapahtumaa sosiaaliseksi tapahtumaksi, jossa istutaan ystävien ja perheen kesken tuntikausia nautiskelemassa herkullisesta ruoasta, oluesta, sakesta ja tunnelmallisesta musiikista. Korealaiset ovat kertoman mukaan hieman kuin suomalaiset – ujoa kansaa, mutta sitten muutaman saken jälkeen meno voi yltyä hyvinkin hulvattomaksi. Oldboy haluaa luoda sellaista tunnelmaa nyt Helsinkiin. Ja ainakin tänä iltana he siinä onnistuivat!

No sitten itse asiaan. Ruoka. Minkälaista se korealainen ruoka sitten on? Olen itse käynyt pariin otteeseen korealaisessa ravintolassa syömässä ja minun mielikuvani on että se on lihaa, lihaa ja vielä vähän enemmän lihaa. Kokemukseni ei ole kaukana totuudesta, tarjoilijamme vahvistaa. Sen takia olikin mielenkiintoista, että seuralaiseni nautti kalakasvisversion menusta, niin saimme maistella myös miten Oldboy oli onnistunut vastaamaan kasvissyöjien tarpeisiin. Meille tarjoiltiin hieman mukautettu set menu, jossa oli neljä alkuruokaa, bulgogia, bbq grilli-osuus, raikastava väliruoka, ja jälkiruoka. Nyt ymmärrätte miten meillä kesti yli viisi tuntia!

Tunnelmakuvaa Oldboysta

Ensimmäinen ruoka oli tofulla ja sienillä täytetty, täysin vegaaninen steam bun. Mukaan tuli hieman makeahko soijakastike, johon dipattiin buni ja syötiin sormin.

Vegaaninen steam bun

Seuraavaksi tulikin jotain aivan upeaa. Korealainen pannukakku. Huh. Tämä oli ihana. Pannukakun sisältö oli katkarapua ja kalmaria ja päällä oli siianmätiä. Ai että – Christmas came early!

Korealainen pannukakku | Katkarapu | Kalmari | Siianmäti | Soija-vihersipulirelissi

Kolmantena vuorossa oli minulle naudan sisäpaistista tehty tartar ja seuralaseni sai vegeversion, jossa oli naudan sijasta kurpitsaa – joka toimi muuten erittäin hyvin! Tietty omasta mielestäni mikään ei päihitä tartaria, mutta seuralaiseni mielestä hänen versionsa oli erittäin maukas.

Neljäntenä vuorossa oli upea Pulpo-annos. Grillattua mustekalaa, sienikimchiä seesamikastikkeella. Avot – tämä oli täysi napakymppi.

PULPO | 문어
Grillattu mustekala | Tteok | Sienikimchi | Seesamidressing

Seuraavaksi pöytään tuotiin suosituin korealainen annos, nimittäin Bulgogi. Bulgogi on naudan ulkofileestä tehty grilliherkku. Aikaisempina kertoina, kun olen tätä maistanut, en ole ollut oikein vakuuttunut. Tällä kertaa tilanne oli toinen. Liha oli ensiluokkaista, ja kastikkeen maut olivat täydellisesti yhteen sointuvat. Seuralaiseni annos oli tehty kuningasosterivinokkaasta ja sekin oli upea! Tässä voisin hyvin kuvitella valitsevani jopa kasvisversion – oli todella upean makuinen kokonaisuus. Annokset tarjoiltiin karamellisoidun artisokan ja riisin kanssa.

BULGOGI | 불고기
Black Angus | Riisi | Kimchi | Karamellisoitu maa-artisokka |

Sitten olikin aika siirtyä itse korealaiseen bbq-osioon. BBQ:n voi tilata kolmella tapaa: liha, kala tai kasvisversiona. Me tilasimme liha- ja kalaversiot. Molemmat tuotiin pöytään söpön pienen grillin päältä tarjoiltuna, jossa ritilän alla hohkasi hiilipalat. Grillin päältä napattiin salaatinlehteen sopiva proteiinin palanen ja päälle laitettiin kastikkeita ja muita täytteitä. Täytteinä oli muun muuassa yli kuukausi sitten itsetehtyä kimchiä, joka oli todella maukasta.

Proteiini ja lisukkeet näperreltiin salaatinlehdille ja ääntä kohti!

Tässä vaiheessa olikin masut aika täynnä, mutta vielä tuotiin pöytään raikastava väliruoka, joka yllättäen mahtuikin johonkin vatsalakun kauimpaan kolkkaan. Ja jälkiruokakin oli sopivan kevyt, joten siitäkään ei jäänyt mitään lautaselle.

SHAVED MILK | 빙수
Punapaputahna | Mango | Yuzu-anglaise | Kristallisoitu pähkinä

No niin, nyt olikin sitten herkuteltu oikein kunnolla! Oli kyllä aivan mieletön testidinneri, ja olenkin koko päivän hehkuttanut kaikille, että tässä on paikka mihin haluatte mennä. Jotain uutta, raikasta, upeaa ja maukasta. All of the above. Menkää hyvät ihmiset, mutta muistakaa varata pöytä. Tiistaina tämä paikka aukeaa ja veikkaan, että ravintola tulee olemaan täpötäynnä aika nopeasti ja pitkään eteenpäin!

Oldboy BBQ sijaitsee osoitteessa Ludviginkatu 5

Hintataso: Set menu 56e, juomilla +47e

Lue lisää ravintolasta täältä.

Kuvat: Elina Engberg

Lue myös