d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ystävällisiä kohtaamisia ja Amerikan etelärannikon makuja

Helsingin Etelärannassa Vanhan Kauppahallin lähellä sijaitseva Sue Ellen -ravintola vie vieraansa Amerikan etelärannikon tunnelmiin. Tarjolla on etelävaltioiden herkkuja: liha-, äyriäis- ja kasvisruokia sekä lisukkeita. Asiakkaiden suosikki on kolmen ruokalajin illallinen, family dinner, joka tarjoillaan koko pöytäseurueelle, kertoo Sue Ellenin ravintolapäällikkö Katja Heiskanen.

Liha- tai kalapääruoan sisältävä family dinner on laadukas kokonaisuus, jolla lähtee nälkä. Kolmen ruokalajin illallinen on Heiskasen mukaan myös kestoltaan kehuttu. Illallisella on mahdollisuus pysähtyä nauttimaan, mutta sen jälkeen ehtii halutessaan vielä muuallekin.

Sue Ellenin menu ja viinilista ovat erilaiset kuin muissa Helsingin ravintoloissa, kuvaa Heiskanen. Viinilistalla on viinejä uudesta maailmasta, erityisesti Yhdysvalloista. Meillä pääsee lasiviineissäkin maistamaan viinejä, joita ei ole muissa Helsingin ravintoloissa.

Sue Ellenissä käy Heiskasen mukaan paljon perhejuhlia viettäviä seurueita ja ravintola on myös suosittu bisnesillallisten viettopaikka.  Osa yksin tai tuttavien kanssa liikkeellä olevista asiakkaista tulee nauttimaan ruoasta ja viinistä, osa cocktaileista. Lauantaisin järjestettävällä hodaribrunssilla näkyy paljon myös perheitä.  – Sue Ellen sijaitsee samassa talossa Hotel Havenin kanssa ja meillä käy paljon hotellissa majoittuvia, Heiskanen sanoo.  

Sue Ellenissä toivotaan asiakkaiden nauttivat pienen ravintolan eduista. Heiskanen kuvaa Sue Elleniä paikaksi, jonne voi tulla jännittämättä. Ravintolassa on lämmin henki. – Saamme usein kiitosta ystävällisestä ja välittävästä palvelusta. Siitä että olemme helposti lähestyttävä. Ravintolassamme asiakkaita palvelee illan aikana kaksi tai enintään kolme eri henkilöä.  He tulevat asiakkaille tutuiksi.

Hyväksi palautteeksi voinee laskea myös sen, että Sue Ellenillä on paljon vakioasiakkaita, jotka palaavat meren äärellä sijaitsevaan ravintolaan aina tullessaan Helsinkiin. Monet vakioasiakkaat ovat henkilökuntamme kanssa nimituttuja. Kohtaamiset ovat hyvin välittömiä.

Yhdessä Helsingin vanhimmista rakennuksista sijaitsevassa Sue Ellenissa on myös tiiliholvattu viinikellari yksityistilaisuuksia varten. Puupöydän ääreen mahtuu 30 henkilöä. Viinikellarissa voi järjestää  niin perhejuhlia, kokouksia kuin vaikkapa viinitasting-tilaisuuksia

Teksti: Tiina Örn

Lue myös