Siirry pääsisältöön

Yritystilaisuudet ja yksityistilaisuudet: Kuninkaan Lohet tarjoaa unohtumattomat puitteet

– Vantaankoskella, Kehä III:n ja Hämeenlinnantien läheisyydessä sijaitsevassa Kuninkaan Lohet -ravintolassa luonto, historia, hyvä ruoka ja palvelu lyövät kättä keskenään, kuvailee Kuninkaan Lohien toimitusjohtaja Mika Turunen.

Kosken partaalla sijaitsevan vanhan Viilatehtaan rouhea tehdasmiljöö tarjoaa tilat joko 120 hengen istuvalle illalliselle tai jopa 300 hengen seisovalle tilaisuudelle. Viilatehtaalla on myös useita kokoontumistiloja pienemmille ryhmille, ja yläkerran saunaosasto tarjoaa mahdollisuuden rentoutua kosken kuohuja katsellen.

Kokonaisuuteen kuuluu myös vieressä sijaitseva Kuninkaan Kartano, jonka tilat on remontoitu vanhaa kunnioittaen. Kuninkaan Kartanon idylliset tilat tarjoavat monipuolisia ja uniikkeja tiloja niin kokouksiin, tyky-päiviin kuin iltajuhliin. Kartanolla onnistuu loistavasti myös tilaisuudet omalla sisäänkäynnillä. Tämä takaa täyden yksityisyyden esimerkiksi luottamuksellisuutta vaativiin kokoontumisiin. Kuninkaan Kartanossa oma rauha on taattu.

Lähiruokaa ja sesongin mukaisia makuja

– Kotimaiset raaka-aineet ja selvät sesongit ovat ruokalistamme ydin, kertoo keittiöpäällikkö Paula Lindström. Esimerkiksi sienet ja joulunaikaan mausteena tarvittavat katajanmarjat keräämme itse Etelä-Suomen metsistä.

– Palvelu muuntautuu aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan, ravintolapäällikkö Anne Lappalainen jatkaa. Kaikki räätälöidään ja esim. kahvit voidaan keitellä nokipannukahveina  Kartanon pihamaan nuotiopaikalla ja paistaa samalla tikkupullia hillon sekä kermavaahdon kera. 

– Aidot elämykset ovat meille kunnia-asia, lisää Anne hymyillen.

Historian kautta uuteen kauteen

– Historia on elävästi läsnä Kuninkaan Lohissa, sillä esimerkiksi Vanhan Viilatehtaan paikalla on ollut kievaritoimintaa vielä 1700-luvulla, kertoo Turunen.

– Pääasiassa toimimme tilauksesta, mutta meillä on myös säännöllisesti kaikille avoimia tilaisuuksia, kuten Oktoberfest ja stand-up -iltoja. Joulua kohti mentäessä toimintamme painottuu pikkujouluihin ja suosittuihin joululounaisiimme. Kuninkaan Lohien joululounas onkin monelle asiakkaalle jo rakas perinne.

Teksti: Kaisa Mäntyranta

Katso myös ravintolaesittely Kuninkaan Lohesta

Lue myös